maanantai 1. elokuuta 2011

kuulumiset rv 14+6

Huomenta ja tervetuloa uusille lukijoille!

Huomenna käynnistyy 16. raskausviikko. Tällä viikolla meillä on myös neuvolalääkäri, odotan sitä innolla kun kuunnellaan ekan kerran sydänäänet. Vointi on ollut mitä mainioin, alun kaikki kuvotukset ja pahimmat mahan turvotukset ovat kadonneet. Iltaisin mahaa vähän vielä turvottaa, mutta aamuisin alavatsalla näkyy vain pieni kumpu, joka oikeasti on orastava vauvamaha! (Kuulemma muut myös näkevät sen, kertoi työkaveri). Napahan on jo pahimpien turvotusten myötä pullahtanut puoliksi kuopastaan ja nyt pullottelee jo niin että tiukan paidan alta sen huomaa! Toivon vaan ettei siihen ilmesty mitään napatyrää!

Uusia "vaivoja" kyllä on. Eli selkäkivut on alkaneet. Alaselkä kipuilee pari kertaa viikossa niin että istumaan, makaamaan meno ja nousu on lähes mahdotonta. Pitäisi varmaan yrittää vahvistaa selkälihaksia lisää. Notkoselkää olen yrittänyt helpottaa jo venyttelemällä lonkankoukistajia ja pyöristämällä alaselkää. Jos teillä on hyviä vinkkejä, niin kertokaan ihmeessä!

Töissäkin jouduin raskauden jo paljastamaan kun ihan normaalisti töissä juttelin asiakkaan kanssa (olin syönyt ja ilmakaan ei ollut aamusta vielä kuuma) kun yhtäkkiä tuli kylmä hiki ja silmissä musteni, pakko oli lähteä kansliaan makaamaan lattialle, että en pyörry. Verenpainekin oli ihan normaali (no ehkä hiukan alle minun normaalin, mutta hyvä kuitenkin). Toivottavasti nämä ei nyt ainakaan kovin usein toistu, en ole nimittäin koskaan meinannut pyörtyä enkä pyörtynyt, joten oli aika pelottavaa :) Työkaverithan tietty sitten arvasi raskauden heti ja pomollekin kerroin samana päivänä kun en halua että se kuulisi asiaa joltain toiselta.

Bebesiltä tilatut liivit eivät tuntuneet hyviltä päällä, joten ne meni palautukseen. Saattahan ne istua paremmin jos tää rintavarustus tästä vielä paljon kasvaa, täytyy sitten käydä vaikka liikkeessä sovittamassa. Ajattelin että pitää käydä testaamassa jossain liikkeessä triumphin mamabel comfort liivejä, ne näyttää kanssa mukavilta.


Ja joku toppi olisi hyvä löytää jo nyt, kun tuntuu että isojen heiluvien tissien kanssa on haastava nukkua, tarvisi jonkun tuen niille.

Liikkeitä yritän kuulostella joka päivä, mutta vielä kai kohtukin on niin pieni että en ole mitään tuntenut. Kohtu kyllä tuntuu selkeästi alavatsalla kovana möykkynä pari senttiä navan alapuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti