maanantai 2. tammikuuta 2012

Pikaiset kuulumiset

Ei täällä olla vielä synnytyshommissa vaikka blogissa onkin hiljaisuus. Beibi malttoi kun malttoi pysyä sisällä tälle vuodelle ja nyt jännityksellä odotellaan tuleeko ennen laskettua aikaa (kuten itse epäilen ja samaten kaksi  neuvolalääkäriä) vai päättääkö kuitenkin antaa odotuttaa itseään jopa helmikuulle :D

Blogihiljaisuus johtui siis siitä että lähdettii uudenvuoden viettoon tänne miehen vanhempien luokse, 400km, päähän. Kohta suunnataan kotiinpäin ja olen ihan tyytyväinen siihen ettei pieni halunnut ilmaantua maailmaan täällä, 400km autossa istuen synnytyksen jälkeen olisi voinut olla aika tuskaa (kun yleensähän se alapää taitaa ainakin vähän kipeä olla). Hyvinhän me oltiin varustauduttu mahdollisuuteen että vauva tulee maailmaan täällä, kaukalot, vaatteita ja synnytyskassit kaikki mukana.

Yhtään ei tunnu siltä että vauva voisi olla kohta tulossa, ei mitään oiretta. Edelleen tuo kävely tuottaa tuskaa, paine on niin kova tuolla alapäässä että 1h kaupungilla käynti anopin kanssa oli jo aika tukalaa. Muutenkin on alkanut joka paikkaa kolottaa ja tuntuu ettei missään asennossa ole hyvä olla. (Luulen että osaksi johtuu ihan siitä kun ei olla kotona).

Pitkä automatka torstaina meni muuten hyvin, mutta turvotus perille päästyä oli aivan kamala. Jalat olivat sinipunaiset, varpaat eivät liikkuneet ja vaa'alla käydessä iski uskonpuute kun paino näytti 4kg enemmän kuin 1.5vkoa sitten neuvolassa ( no okei, jalat näytti siltä että niissä on ainakin se 4kg nestettä).  No nyt koko viikonlopun turvotus on ollut ihan kamalaa, vähän helpottanut tosin tuosta torstaista. Kädet ja jalat on juuri niin turvoksissa kuin vanhoilla mummoilla. Verenpaineet olen pariin otteeseen mitannut anopin mittarilla, vaikka mitään verenpaineoireita ei ole ollut, ihan vaan turvotuksen takia, mutta ne on ollut ihan priimat. Voisko tämä vaikka enteillä tulevaa synnytystä :) ?

Palataan asiaan, kun on selvitty täältä kotiin (katsotaan  miten turvoksissa sitä sitten ollaan)

Alanis 36+6

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut ihan puolesta välistä lähtien turvotusta ja se on aivan kamalaa! Verenpaineet on ollut tosi hyvät aina kun on mitattu lääkärissä/neuvolassa! =)

  Musta on hauskaa, että mun kohdalle kävi niin että lääkärit ja neuvola tädit ja itselläni myös oli tunne että tää meidän vauva tulee ennen laskettua aikaa, silti se siellä masussa jaksaa oleksia =) Nyt siis viikkoja kummiskin on menossa 40+3 ja ei mitään merkkei että olisi heti tulossakaan =D

  VastaaPoista
 2. Täällä myös autossa istuminen sai turvotuksen maksimiinsa. Tai en tiedä, ehkä sitä voi olla vieläkin turpeampi... Juoda kun ei autossa muista, vessareissut kun pidentää matkaa aina.

  VastaaPoista
 3. Minulla turvotukseen auttoi ihan puhtaasti veden juominen, isoja määriä kerralla (tyyliin puoli litraa). Nyt ei tarvitse enää kärsiä turvotuksista. Pieni kaiho kuitenkin on kun vatsa on tyhjä. Toivottavasti vielä joskus...

  Minulle neuvolan terkkari sanoi aikanaan, että jalkojen turvotus liittyy jotenkin lapsen laskeutumiseen, eli veri ei pääse kiertämään alaraajoissa tms. En osaa kyllä sanoa, että liittyykö synnytykseen. Esikoisen kohdalla turvotus oli tosi voimakasta monta kuukautta (kesällä).

  VastaaPoista
 4. Henssu, joo mäkin sanoin viimeksi sille lääkärille että katsellaan sitten kuitenkin käynnistyksessä. Tuota turvotustahan mullakin on ollut jo pari kuukautta, niin ettei kengät meinaa mahtua/ sormus ei mene sormeen, mutta tää oli jotain aivan järkyttävää!

  Paukkuliini, mä kyllä yritin autossakin juoda ja tukisukatkin oli jalassa, mutta eipä niistä apua ollut

  Iiris, kyllä sen itsekin huomaa että juominen auttaa, mutta mitenkään niukalla juomisella en viikonloppuna ollut. Ananasmehua sitten kokeilin tuohon nesteenpoistoon, mutta enpä voi sanoa että juurikaan tuntui se auttavan.

  VastaaPoista