tiistai 31. tammikuuta 2012

Pikkuisen eka neuvola

Tänään käytiin ekaa kertaa Tytyn kanssa neuvolassa. Omasta voinnista sen verran että hb oli noussut hyvin viikon rautakuurilla, sairaalassa 91, nyt 114. Paino oli tällä hetkellä 65kg (ennen synnytystä 75, ennen raskautta 59).

Mutta tyty on kasvanut hyvin. Paino oli noussut viikossa 300g, ollen nyt 4120g (sairaalasta lähtiessä 3820g, eli melkein syntymäpainossa. Riittävästi on siis meillä syöty!  Pituus oli 51.5cm (eli syntymäpituus on varmaan oikeasti ollut vähän pidempi kuin 49, mutta Tyty ollut vain kovasti kippurassa). Neuvolakorttiin kirjoitettiin "Tosi hyvin painoa ja pituutta tullut pelkällä rintamaidolla. Iho siisti. Releksit. Aukile ok. Suloinen, jäntevän oloinen tyttövauva. d-vit ohjeet annettu."

Terkka on sitä mieltä että kaikkien vauvojen tulisi nukkua omassa sängyssä (jaksoi sanoa tästä joka neuvolassa raskausaikana) ja nyt kun kerroin että nukkuu vieressä niin muistutti että viimeistään parin viikon iässä pitää siirtyä omaan sänkyyn. No saas vaan nähdä. Musta on vaan ihana kun toinen tuhisee vieressä, mutta toisaalta ei itse pääse kunnolla asettautumaan. Pinnishän meillä on "sivuvaununa" sängyssä kiinni (eli toinen laita irti) eli jos vaan pikkuinen malttaa niin eiköhän me kohta reenailla siihen nukkumista.

Palaillaan huomenna "päivä meidän kanssa" postauksen kera jos vaan jaksan lopunkin päivää ja yön kirjoittaa ylös :)

Alanis ja Tyty 9pv

5 kommenttia:

 1. Meillä neiti nukkuu kyllä meidän välissä joka yö ja ikää tulee perjantaina se 2 viikkoa, enkä malta laittaa pinnikseen nukkumaan kun on niin ihana pieni siinä vieressä :) Saa nähä minkälaisia poppaskonsteja tarvii kun alkaa nukkua pinnasängyssä...

  VastaaPoista
 2. Meillä on ihan ensimmäisestä yöstä lähtien nukuttu pinniksessä, tosin johtuu siitä että en uskalla nukkua samassa sängyssä vähä päälle 2 viikkosen vauvan kanssa , koska pelkään kun me pyöritään niin paljon yöllä että jos käy joku vahinko :S !

  VastaaPoista
 3. Höpöhöpö sellaselle tätille. :D Esikoinen nukkui mun vieressä kolmikuiseksi, ja oppi hyvin nukahtamaan itsekseen omaan sänkyyn. Nykyään ei osaa edes nukahtaa, jos joku on vieressä. :) Tää nuorempi on nyt opetettu nukahtamaan jo näin pienenä omaan sänkyyn, kun syliin nukahtaminen ei onnistunut ja minä nukuin niin huonosti kun se oli vieressä. Mutta siis jos nukkuminen onnistuu vauva kainalossa, niin mikäs sen ihanampaa? Ite ainakin tykkään. Ja ei muualla maailmassa vauvat nuku omassa sängyssä, saati eri huoneessa, vaan ihan siinä samassa sängyssä äitin kans. Teet just niinku parhaaksi näet ja jätät neuvolantätin mielipiteet unholaan. :)

  VastaaPoista
 4. Meidän tyttö on nukkunut syntymästään asti mun vieressä ja nukkuu edelleen.(Valeria 1v.)n. 3 kuukauden ikäisenä laitettiin pinnasänkyyn ja otettiin laita pois ja meidän sänkyyn jatkoksi. Pystyy ite olla rauhassa, kun tietää kaikkien olevan vieressä ja rauhallisena nukkuvan :) Mun mielestä lapsi saa nukkua vieressä jos se molemmista tuntuu hyvältä.

  Monessa tutkimuksessa on todistettu perhepedissä nukkumisen hyvistä puolista.
  Suututtaa tommoset neuvolatädit.
  Lapsentahtisella omaan sänkyyn siirtymisellä on todettu paljon positiivisempia vaikutuksia ku perinteisellä tyylillä.
  Yksin nukkuminen onkin oikeastaan vaan länsimainen tapa.

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea tytöstä!!

  Meillekin tuo oma nyytti päätti tulla jo 26.pvä, ja eilen kotiuduttiin. Ensimmäinen yö meni perhepedissä, aj tunsin sen kyllä tosi toimivaksi. Joten ihan sama mitä terkka sanoo, kyllä se on oma valinta miten sen nukkumisen ja syötöt järjestää.

  VastaaPoista