lauantai 10. joulukuuta 2011

Kestovaippa suunnitelmat

Tässä siis lupailemaani esittelyä varustuksista, joilla aloitellaan kestoilua.

Kuten aiemmin kirjoittelin, pyritään pääsemään eteenpäin mahdollisimman edullisesti ja ekologisesti. Mikä tarkoittaa että uusia vaippoja ei siis paljoa ostettaisi, materiaalit saisi olla mahdollisimman ekologisia (maatuvia) ja muunneltavia niin että niitä voi käyttää pidempään kuin pari kuukautta. Ajattelin siis että meillä aloitetaan harsoilla (+lisäimuilla) ja villahousuilla.

No onhan meille muutakin kertynyt, vähän liikaakin. Äitini ja tuleva anoppi kun ovat innostuneet ostamaan vaippoja kirppiksiltä. No minua ei haittaa vaikka vaippoja olisikin liikaa koska käytännössä kaikki vaippamme ovat tulleet kirpparilta (myös ne muilta saadut) ja osa on itsetehtyä. Ainoat uutena ostetut ovat Myllymuksuilta tilatut taskuvaipat (2kpl) ja AIO (1kpl), koska halusin kokeilla näitäkin. Eipähän tarvitse ihan jokapäivä pyörittää konetta kun vaipat tuskin loppuu kesken.

Sisävaipat:

-Harsot 20kpl, (näistä 11kpl on jo aika kovia, kovan vaippakäytön takia, joten en varmaan ihoa vasten käytä, ehkä imuna taskuvaipassa.)
-Nauhavaippoja 9kpl (nämä lainasin kaverilta ja odotan innolla että pääseen testamaan, taittelu on varmaan aluksi haastavaa, mutta nämä tuntuu ihanan pehmeiltä ja kuulemma yksi vaippaa imee about saman kun harsokin)

nauhavaippa puoliksi taitettuna

-ImseVimsen flanellivaippa 16kpl  (näitä on kertynyt kavereilta, lisäksi äiti ja anoppi ostaneet kirppareilta. Näitä oli siis äitiyspakkauksessa jossain vaiheessa)


Kuoret:

- ImseVimse soft- kuorivaippa, koko 3-6kg, 6kpl (nämä kertyneet flanellivaippojen myötä)
- Bambino mio - kuorivaippa (5kg->), 1kpl (tämäkin lienee äitityspakkauksesta?)
-Bambinex onesize kuorivaippa (4-15kg), 2kpl (epäilen miten toimii käytössä pienemmällä, mutta sittenpä nähdään)


- Villahousut 9kpl joista itsetehtyjä 7kpl, eri kokoja ja malleja + 2kpl kirpparilta (käytössä näkee sitten mikä malli istuu hyvin)Taskuvaipat ja AIO:t:

-Myllymuksut taskuvaippa (5-10kg) 2kpl
-Royal kestot taskuvaippa (S) 1kpl
- 2kpl kirpparilta ostettuja TSI-taskuvaippoja (koko näyttäisi olevan ihan vastasyntyneelle)

-Myllymuksut AIO (5-10kg) 1kpl
- Kushies AIO (5-10kg) 1kpl (äp:n vaippa, saattaa jäädä käyttämättä kun tuntuu niin kovalta ja muotoutumattomalta)


Muuta:

-ImseVimse flanelli-tiimaimut 4kpl
- Itse tehtyjä villaimuja 4kpl
- Itse tehtyjä frotee-tiimaimuja 7kpl (+ muutamia suorakaiteen muotoisia jämiä)

- Itsetehtyjä kuivaliinoja 18kpl (Myllymuksujen kuivaliinaneulos, jos on saumuri tulee tosi halvaksi tehdä!)


Näillä siis mennään. Katsotaan miten käy :)
Lisäksi vaippailua varten on hankittu oikeanlaista pesuainetta (erisan color pyykinpesujauhe), sappisaippuaa kakkatahroille, "hengittävä" pyykkikori vaippapyykille. Vielä olisi hakusessa vaippapussi likaisille vaipoille kun ollaan jossain reissussa. (Jos lukijoissa on kestovaippojen ompelijoita, niin voisin ostaa myös itsetehdyn pussin!)

5 kommenttia:

 1. Hyvillä varustuksilla olette lähdössä kestoilemaan!

  Meillä tuo Bambinex one size toimi muistaakseni hyvin jostain 4-kiloisesta saakka. Tosin pääsi tiheämään käyttöön vasta noiden Imse Vimse Soft - kuorien jäätyä pieneksi siinä 5 kilon hujakoilla. Se on ollut meillä testatuista PUL-kuorivapoista tykätyin malli.

  Minun kokemukseni mukaan nauhavaippa imee enemmän kuin peruspuuvillaharso. Ainakin, kun sujautan vielä sinne sisään ohuen Bamboo doubler taittoimun, niin nauhavaippa ei juuri ole edes päältä kostunut pissan tultua, eli villahousujakaan ei ole tarvinnut tuulettaa ennen uutta pukemista...

  VastaaPoista
 2. Hyvä varastohan sulla jo on. Minä haluaisin jostain vielä noita nauhavaippoja, jos ei käytettynä löydy niin pitänee ostaa uusina. Pitäispäs tässä joku kerta laskeskella nuo kertyneet vaipat, niin tietää jos tarvii vielä hankkia lisää.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvältä vaikuttaa tuo varasto, miulla ei itellä ollut noita pieniä vaippoja kuin vaan nuo mitä äitiyspakkauksessa on, joten piti ruveta niitä haalimaan,kun kestovaipat parhaiten tytön iholle kävivät.

  Erityisesti nuo myllymuksujen vaipat oli superhyviä ja sit noista kuorivaipoista tykkäsin, kun sinne sai sitten sopivan verran imua laitettua :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on aika samallaiset ajatukset ja vaippavarastot koossa :D Sulla tosin muutama aina enemmän, mutta muuten samat mietteet.

  Tyhmä kysymys mutta mikä ero kuivaliinalla on ihan vaan imuun? Emmä taida olla tarpeeksi opiskellut vieläkään näistä kestoista :D

  VastaaPoista
 5. Olette varmaan jo kahtena pikkuisen kanssa, kun ei ole mitään kuulunut lapsivesien jälkeen :)
  Toivottavasti alku on sujunut hyvin!
  Ja kerrohan kestovaippakokemuksistasi sitten, kun kokemusta on karttunut :)

  VastaaPoista