tiistai 20. joulukuuta 2011

Alamaha

Nyt on pakko esitellä teille mun alamaha. Oonkin siis valittanut että maha kasvaa eteenpäin, ei ylöspäin. Tähän kun yhdistää vielä sen että muru hengailee syvällä lantiossa jo niin tuloksena on "alamaha". Se näyttää tältä. (unohdetaan siveys ja läjäytetään vähän liikaakin paljasta pintaa)


Maha sojottaa kuin raketti eteenpäin ja vauvan pylly on tuossa missä minun pikkusormi on :D Ei edelleenkään siis pelkoa potkuista kylkiluihin, vaikeuksista hengittää yms.

Neuvolassa kävin tänään "synnytystapa-arviossa" eli siis viimeisellä neuvolalääkärillä. Mitään oikeaa arviotahan ei siis tehty kun ei lääkäri lantiotakaan tunnusteltu :) No ei hätää, itse luotan että pikkuinen mahtuu hyvin tulemaan kun on jo niin syvällä lähtökuopissa.

Kaikki kunnossa, hb oli pompsahtanut 126!, oisko viimeksi ollut oikeasti jo vähän korkeampi (113). Painoa oli tullut järkyttävät 1.9kg /8vrk, mutta pistän eri puntarin ja vatsan toimimattomuuden piikkiin. Turvotuksiakaan ei ole nyt tullut. Kaikenkaikkiaan painonnous on tällä hetkellä 14kg, mikä vaikuttaa hyvältä, eiköhän sitä jäädä alle 20kg kokonaisnousun (toivottavasti).

Pikkuinen on pysynyt raivotarjonnassa, en usko että pääsisikään enää kääntymään kun pää on aika lailla kiinnittynyt ja syvällä. Mitään kokoarviota ei tehnyt vaavista, mutta omaan käteen tuntuu about 2.6-2.8kg (en kehu, mutta olen ollut yleensä aika hyvä näissä painoarvioissa).  Kohdunsuu oli vähän kypsynyt sitten yksityisellä käynnin (31+6) ja oli edelleen pehmeä, kanavaa 2cm ja sormelle auki. Tämäkin lääkäri "lupasi" että ei mennä ainakaan yliaikaiseksi, no mukavahan se niin olisi :)

Nyt sitten ronklaamisen jälkeen on ollutkin tukala olo. Paljon on supistanut, suurin osa ihan kipeitäkin ja juilinut tuonne alapäähän. Veristä vuotoakin tuli. Mutta eiköhän tämä tästä taas helpota.

Väsyttää, viime yönä en saanut millään unta, lopulta nukahdin yhdeltä ja heräsin kuudelta vessaan. Sen jälkeen ei enää uni tullutkaan. Pitäisi nyt kuitenkin vielä sinnittellä hereillä, sillä jos menen nyt nukkumaan, olen takuuvarmasti aamuyöstä taas pirteä kuin peipponen...

edit. 21.12. veristä valkovuotoa tulee edelleen, oisko se limatulppa irronnut?

Alanis 35+0

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana masu!
  meillä kans Amaliasta oli aika eteenpäin, Lassista levis joka puolelle :D

  VastaaPoista
 2. hauskan mallinen masu sulla!:) Ja mä muistan nuo unijutut omasta raskaudesta...Kerran kun heräsi vessaan niin uni ei tullut enää millään uudestaan!

  VastaaPoista
 3. Hauskaa että mahat on niin erilaisia! Täälläkin kukutaan yöllä aina välillä, kun herää niin ei enää tulekaan uni. No, jospa sitten joskus vielä...

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis maha :) omaa odotellessa..

  VastaaPoista