keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Neuvolassa 25+1

Kävin tänään toisessa lääkärineuvolassa.

Verenpaineet normaalit, hempparia ei otettu kun ei ollut tarvetta. Pikkuisen sykkeet jumpsutti hyvin kuten ennenkin, kohdun suu oli tiukasti kiinni, vaikka niitä supistuksia tuleekin päivittäin enemmän tai vähemmän.

MUTTA sf mitta on kaikilla kolmella mittauksella tippunut alaspäin. Aluksi oli keski ja yläkäyrän välissä, sitten ihan keskikäyrän alapuolella ja nyt keksi ja alkäyrän puolivälissä. Lääkäri huomioi asian, ei vielä laittanut lähetettä minnekkään kun aikaisemmat on mitannut terkkari, joten "käsiala" voi vaikuttaa, mutta on ehdottomasti seurattava juttu. hmm.. kyllähän se vähän huolestuttaa kasvaako pikkuinen, mutta toisaalta omaan käteen pikkuinen tuntuu kyllä kasvaneen ja tuntuu jo isoltakin möhkäleeltä kun kokeilee masun päältä toista.

Pissanäytteessäkin oli proteiineja, ja pääsen jätttämään labraan näytteen, mutta siitä en nii vielä huolestu kun uskon että on vaan tullut valkovuodosta.

Sain naamaan aiemmin mainitsemaani antibioottivoidetta, saa nähdä onko siitä mitään apua.

Palaillaan, onko muilla kokemusta sf mitan tippumisesta käyrillä/käyriltä?

(ai niin, painoa on tullut jo 8 kiloa, jaiks!)

5 kommenttia:

 1. Moikka!
  En löydä sun spostiosoitetta, että voisin laittaa kutsun Tyypin blogiin... Laitaks mulle meilillä (pinkinpingunblogi@hotmail.com) tai vaik vastauksena tähän? :D

  VastaaPoista
 2. Täällä sf-mitta seurasi ensin yläkäyrää, mutta jossain vaiheessa putosi keski- ja alakäyrän väliin. Tämän jälkeen sf-mitta teki siksakia ollen joka toisella kerralla yläkäyrällä ja joka toisella jossain ala- tai keskikäyrän tuntumassa. Tosin mittaajakin tuntui vaihtuvan vähän väliä. Tuon sf-mitan vuoksi pääsin parikin kertaa lääkärille painoarvioon, jossa pikkuisen todettiin kasvavan hyvin. Ja hyvinhän tuo tosiaan oli kasvanut ja syntyi 4,1-kiloisena :)

  VastaaPoista
 3. Meillä mitattu kaksi kertaa vasta, mutta.. Ekalla kerralla viikkoja jotain 23 oli mitta kätilöopiskelijan mittaamana yläkäyrillä ja nyt viikolla 26 lääkärin mittaamana pudonnut juuri keskikäyrälle (kasvua viime mittauksesta vain 1cm). Mä veikkaisin, että ainaakin mittaajan vaihtuminen vaikuttaa tähän ja niin sanoi lääkäri itsekin? Joten ei kannata ottaa noita varmaan niiiiin vakavissaan, ennen kuin oikeasti jotain dramaattista muutosta tapahtuu :)

  VastaaPoista
 4. Mulla oli kans esikoisesta vähän vaihteleva se sf-mitta. Katottiin itse asiassa nyt nlan käyrää kun täs uudessa nyt mennään ihan ylärajoilla. Eli se voi heitellä aika paljonkin se käyrä ja en yhtään ihmettelis etteikö ensisynnyttäjällä olis se enemmän alhaisempi kuin korkeampi.

  VastaaPoista
 5. Mulla tippui yläkäyrän ylälaidalta pikkuhiljaa ihan alakäyrän alareunalle. Jouduinkin sit vkolla 38 painoarvioultraan jossa katsottiin kasvaako vauva hyvin siellä. Ihan terve ja normaalikokoinen vauva, 3,4 kiloinen tyttö sieltä silti syntyi, vaikka pieneksi epäiltiin. :) Mulla mittaaja vaihtui ja juuri siinä vaiheessa käyrä alkoi tippumaan, eli varmaan mittaajassakin eroa.

  VastaaPoista