maanantai 10. lokakuuta 2011

Haaste

Sain Start something good -blogin Evelyniltä haasteen. 
Kun sinut on merkitty, sinun olisi tarkoitus kirjoittaa muistiinpano, joka sisältää 25 satunnaista asiaa, faktaa, tapaa tai tavoitettasi. Lopuksi haasta 5 ystävääsi. Jos minä merkitsen sinut, se tarkoittaa sitä, että haluan tietää sinusta enemmän.

1. Teen paljon käsitöitä, neulon ja virkkaan enimmäkseen, ompeluun olisi kiinnostusta paljon. Alkuraskaudessa kiinnostus kaikkiin käsitöihin loppuivat, mutta nyt ne ovat löytyneet ja pikkuvaatteita tippuu puikoilta :)
2. Me on vihdoin tehty kaupat vaunuista, kaukalosta ja sängystä. Palataan näihin myöhemmin!

3. Olen ollut aina kömpelö ja höpötän mitä sattuu. Nyt on varmaan iskenyt raskausdementia ja tavalliset sanat katoaa ja suusta tulee usein vaikka mitä kummalista (ja kummallisia sanoja)

4. "Lemmikkeinä" minulla on kaksi viljakäärmettä

5. Unelmatyöni olisi hoitaa tulevaisuudessa kotisynnytyksiä ja pitää synnykseen valmistavia kursseja. Tämä on varman myös se tulevaisuuden tavoite.

6.Miehen kanssa on pidetty yhtä kohta 3 vuotta. Kihloissa on oltu vuosi, häät eivät ole vielä suunnitteilla. Elämä on arkiintunut, mutta minusta arki on ihanaa. Vauvan odotuksesta mieskin on kiinnostunut, vaikka ei ehkä lue niin paljon kirjoja, juttuja mitä sen eteen kannan.

7. Herkuista parasta on suklaa ja tuore pulla :P En ole mikään kamala namihiiri, mutta kyllä ne herkut silloin tällöin maistuu.

8. Toiveena olisi päästä kotiutumaan synnyttämästä polikliinisesti tai heti ensimmäisen vuorokauden sisällä, jos kaikki on vain kunnossa. 

9. Parasta töissäni on hyvä suhde perheiden kanssa ja omahoitajuuden toteutuminen. Mikään ei ole niin ihana kuin lähettää perhe kotiin kun kaikki sujuu, varsinkin jos on ollut ongelmia ja niistä on jo selvitty.

10. Painoa on tullut raskauden aikan jo kai huimat 8 kiloa, keskiviikon neuvolassa varmaan selviää todellinen lukema. 

11. Uskon että petyn kovasti jos imetys ei syystä tai toisesta onnistu. Tavoitteenani olsii pitkä imetys.

12. Kestovaippailu ajatuksella lähdetään liikkeelle vauvan tultua. Jännitää kun pääse miestä opettamaan tässä asiassa, mieskin on kyllä innostunut asiasta mutta saa nähdä katuuko kun näkee kaikki mahdolliset variaatiot mitä meillä on :)

13. Telkkarista katson greyn anatomiaa, rikossarjoja ja mahdollisuuksien mukaan kaikkia synnytys/äitiys juttuja, luontodokumetteja ja tiededokumentteja. Tv.tä katsoessa tulee yleensä neulottua.

14. Tietokonetta käytän jokapäivä, myös facebookissa käyn päivittäin, onneksi varmaan lapsen tultua koneella istuminen vähenee :)

15. En oikein jaksaisi enää odottaa että pikkuinen syntyy että näkisi kuka siellä oikein on...

16. En tunne omaa isääni, joka ei ole koskaan ollutkaan elämässäni. Isäpuoleni ei myöskään ole minulle kovin läheinen. Äitiin minulla on hyvä suhde.

17. Olen vahingossa ja kokeilemalla onnistunut tekemään monesti todella hyvää ruokaa. Itsekkin yllätyn tästä aina. Pari kertaa olen saanut aikaiseksi pahaa ruokaa ja silloi olen aina riidellyt miehen kanssa, eli kai siihen ruuan makuun vaikuttaa se kokatessa käyttety rakkaus...

18. Imurointi on siivouslajeista inhokki nro 1. Tiskaaminen taas on ihan mukavaa. Pyykkien ripustaminen on käynyt hankalaksi kun pitäisi lattialla olevasta korista nostella pyykkejä ja kumartelu on hankalaa.

19. Lempivuodenaika on kevät ja alkukesä, kun ei vielä ole liian lämmin (yli 20 astetta).

20. Nyt "aikuisena" minulla ei ole ollut moniakaan liikuntaharrastuksia. Salilla olen käynyt aina kausia silloin tällöin, kuten uimassa. Juoksu ei onnistu ollenkaan, kävelyillä tulee käytyä enemmän. Sauvatkin löytyy mutta niilläkään ei ole vuoteen lähdetty kävelemään. Olen hyvin laiska, peruskuntoa tulee kuitenkin pidettyä yllä hyötöliikunnalla jota tulee töissä paljon, pyrin kävelemään rappusia (en nyt enää supistusten tultua kuvioihin) ja pyöräilen lyhyitä matkoja. 

21. Ennen raskautta join paljon teetä, se lakkasi maistumasta kun raskaus alkoi, mutta nyt on taas alkanut maistumaan vähäsen. Kotonakin on varmaan 10-15 erilaista laatua..

22.En pelkää synnytystä tai mahdollisia ongelmia mitä siinä voi tapahtua (vaikka työni puolesta tiedänkin kaiken ja olen nähnyt liikaa) Suhtaudan luottamuksella omaa kehoani kohtaa ja uskon että synnytys sujuu hyvin.

23. Suosikkiruokkiin kuuluu kaaliruaat, mutta mies vihaa kaalia joten niitä laiteta ellei mies ole reissussa. Onneksi välillä äiti kutsuu kaalilaatikolle...

24. Nukun yleensä hyvin, nukahdan nopeasti ja olen aamulla levännyt. Nyt raskaanakin olen nukkunut tosi hyvin (toistaiseksi) vaikka kävisikin vessassa monta kertaa yössä nukahdan noepasti uudestaan ja aamulla olen virkeä.

25. Kerroinko jo että odotan kovasti että vauva jo syntyisi!

Kaikki minun seuraajat saa napata haasteen itselleen, aluan lukea teidän vastukset!

Pistetään loppuun mahakuvaa, olisko viime viikolta?

Aika valtava, vai mitä!?

5 kommenttia:

 1. Kovasti on kyllä vatsa kasvanut tuosta edellisestä kuvasta :)

  VastaaPoista
 2. Onpa söpö masu!! Ihan erimallinen kuin mulla oli ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana muuten toi arkku, jonka edessä seisot! :)

  VastaaPoista
 4. Harika, sen on mies omin kätösin mulle tehnyt!

  VastaaPoista
 5. Oi kun ihanaa! Taidat olla oikea onnen tyttö :)

  VastaaPoista