maanantai 17. lokakuuta 2011

isot hankinnat

Ostettiin siis jo useampi viikko takaperin vaunut, kaukalo ja pinnasänky. Koko paketti hommattiin Vauvatalo Johannasta. Saatiin sieltä oikein hyvää palvelua, vaikka ei mulla ole juuri valittamista muidenkaan liikkeiden palveluista (on nimittäin kieretty lähes jokainen pk-seudun liike).

Vaunuiksi valikoitui lopulta Emmaljungan Classic Sport kuomuratas ja pehmeä kantokoppa. Värinä ruskea.Aluksihan me mietittiin Brion Happy sarjaa monesti oltiinkin ne ostamassa, mutta miehen silmää lopulta miellytti enemmän nämä ja mä olen tyytyväinen siihen kun saatiin jotkut muut kun mustat vaunut! :) Kumpaakin miellyttää taas ilmakumipyörät ja tilava kori.




Toimitusaika on kysymysmerkki, sanoivat vaan että soitelkaa marraskuun lopussa jos vaunuja ei ole vielä kuulunut. Onneksi tässä ei mitään kiirettä olekkaan.

Kaukalon valinta oli onneksi helpompi ja meille tuli Maxi Cosi Cabriofix-kaukalo (värinä musta). Lisäksi hommattiin Familyfix jalusta (isofix kiinnitys-autoon).


 
Pinnasänky oli myös helppo valinta. Aiemmin mittailtiin mikä pinnasänky tulee ideaalisti samalle korkeudelle kun meidän sänky (niin että pinnasängyn saa aluksi ns. sivuvaunuksi siihen) ja brion sänkyjen korkeus oli passelli, lisäksi vaatimus oli myös että sänky on tukeva, vaikka toinen laita poistetaankin ja myyjä vakuutti meille että brio on, ei siis oikeastaan paljoa katseltu edes muita sänkyjä. Meille tulee siis brion one- pinnasänky valkoisena.

Tässäpä nämä meidän isot hankinnat. Jatketaan kohta taas pienempien hankintojen suhteen. 

Millaisia isoja hankintoja teillä on tehty, mikä vaikutti vaunujen valintaa? Millä viikoilla uskalsitte ostaa vauvalle vaunuja yms.?

Alanis 25+6

3 kommenttia:

  1. Olipas kiva kun olit liittynyt blogiini lukijaksi, tuli löydettyä siun blogi ja koukkuun taidan jäädä :) meillä tehtiin isot hankinnat rakenneultran jälkeen, tosin käytettynä emmaljungan vaunut ostettiin. Mies tykkäsi kovasti tuosta heittoaisasta ja muutenkin on tosi kätevän oloiset laittaa kasaan ja hyvät työntää. Muuten ei oikeestaan hirveesti oo osteltukaan, kun ollaan esim. pinnasänky kunnostettu ja turvaistuin saatiin siskolta lainaan.

    VastaaPoista
  2. Yritin kyllä eilen postata tähän. Meillä on musta-oranssit Emmaljunga duo-edge-sport rungolla varustetut ja kovalla kantokopalla. Aivan mielettömät vaunut/rattaat enkä halua millään niistä luopua, ts. yritän keksiä kaikenlaisia syitä ettei tarttis tuplia nyt hommata. Äiti osti vaunut kun sai kuulla rapupojan tulosta joskus rv 13.

    Kaukalona on Brion isofix (Hobby Hallissa sitä myydään) ostettu käytettynä vaunuja myöhemmin. Tai siis oli, nythän meillä on turvaistuin käytössä Besafe izi combi isofix.

    Pinnis on Ikeasta se semmonen "pilvilaitainen" valkoinen. Ostettu uutena.

    Ihanaa kun täll toisella kierroksella ei tarvitse noita asioita miettiä - kaikki kun on jo valmiina:D

    VastaaPoista
  3. Meillä esikoiselle ostettiin sekä pinnis että vaunut jo ennen rakenneultraa. :D Oli vähän ostovimma. Ja näin siitä huolimatta, että olin loppuun asti erittäin epävarma siitä, että lapsi saadaan elävänä kotiin...

    Tällä kertaa aloin katsella tuplia jo hyvissä ajoin ja ne hankittiinkin käytettynä, kun löyty hyvä tilaisuus. Uutena ne ois maksanu niin maltaita. Mitähän ois viikkoja ollu sillon, yli 20 varmasti kuitenkin, oisko ollu jotain 25 pintaan. Mulla vaunujen valintaan vaikutti tällä kertaa eniten se, että niiden pitää olla näppärät, ei missään nimessä ainakaan perinteiset neljäpyöräset, kevyet ja kapeat. Ja pitää mennä kasattuna äärettömän pieneen tilaan, kun meillä on äärettömän pieni auto. :D Kaikki ominaisuudet löytyi ja vähän plussaakin. Nuo on meillä jo käytössä, kun niitä voi käyttää vain yhdelläkin lapsella, mikä muuten oli kans yks kriteeri. Ja merkki on Baby Jogger City Select. En oo yksiinkään yhtä laadukkaisiin tupliin törmänny, kun niitä pyörittelin kaupoissa.

    Tällä kakkoskierroksella on tosiaan paljon helpompaa, kun suurin osa on valmiina ja sekin mikä ei oo, niin tietää mitä haluaa. :D Ekaa odottaessa tuntui että on ihan hukassa sen lastentarvikeviidakon keskellä.

    VastaaPoista