perjantai 25. marraskuuta 2011

Milloin muru syntyy

Mulla on ollut pari viikkoa jo sellainen fiilis että murunen ei malta odottaa laskettuun aikaan, hyvä jos täysaikaisuuteen. Nyt jotenkin tuntuu siltä vielä enemmän ja viime yönäkin näin unta siitä että muru lähti syntymään, tai siis unen sisällä herätessä pää oli kurkkimassa ja sitten soitettiin kiireellä ambulanssia.
Toivon tietty todella että muru malttaisi asustella mukavassa yksiössään ainakin sinne 36/37 viikoille asti.

Edelleen täällä lepäillään ja silti supistellaan. eritevaroitus! Tänään on myös tullut vanhanveristä vuotoa vähän, sellaista kun tulee ihan kuukautisten lopussa, sellaista ruskeaa.Yöllä oli myös jonkinmoista jomottelua havaittavissa kohdusuulla. Toivottavasti nämä ei nyt viittaa mihinkään! En nyt tiedä oikein mitä tehdä, onneksi viikonlopun voi nyt rauhassa lepäillä ja tiistaina on neuvola. Eiköhän siellä sitten mietitä mitä tehdään. Näillä näkymin tuntuisi parhaalta jatkaa saikkua äitiysloman alkuun asti, mikä tarkoittaa että pitäisi yrittää vonkua aikaa sinne tk-lääkärille ensiviikolla....

Vaikka onkin ns. alalla, tuntuu että oon välillä ihan hukassa, onko tämä normaalia vai ei. Sitten välillä oikein rupean seuramaan tarkasti kaikkia ruumiintoimintoja ja mietin voiko tämä viitata johonkin... Onneksi useimmiten osaan ottaa rauhassa ja nauttia tästä ihanasta ajasta :)


 Kuvassa itse hurautettu kantoliina. Ostin trikoota ja vetelin saumurilla ympäriinsä, siinä se. Sidontoja on tullut testailtua monia kertoja. Tämän lisäksi minulla on "ostettu" trikooliina, jonka äiti on ostanut kirpparilta.

Alanis 31+3

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea tuo itse tehty kantoliina, sellaista kun olen metsästänyt kirppareilta tuloksetta. Kuinka paljon trikoota tarvitsee ja onko trikoolla jotain erityisvaatimuksia? Minkä kokoinen liinan kannattaisi olla, jotta se riittäisi myös isokokoiselle, pitkälle miehelle? Sinä taidatkin olla minun TSI-idoli ;)

  VastaaPoista
 2. Samoja kysymyksiä kuin Myy:llä :) !! Aivan ihastuttava idea, harmittaa etten itse tajunnut tälläistä. Tässä tuli loppuraskaudelle tekemistä itselleni !

  VastaaPoista
 3. Kantoliinakanavan sivuilta löytyy vinkkejä. Trikoo saisi olla sellaista tukevaa, jotain interlock trikoota, eli on samanlaista kummaltakin puolelta. Liinan pituus 5m, niin varmaan riittää miehellekkin, leveys 50-70cm. Minä tein 55cm, kun on sitten toi toinen liina joka on leveämpi. Päissä kavensin metrin matkalta niin on helpompi sitoa.
  Eli kannattaa ostaa siis se tarvitse metrimäärä sitä kangasta (samasta kankaassa leveys riittää siis kahteen liinaan) tai jos on nirso, niin voi ostaa jämäpalan ja ommella liinan niin että keskellä on sauma( voi tietty painaa pikkuista) mutta ajattelin että sen saa sitten aseteltua pois pikkuisen kohdalta kun liinassa on mulle enemmän kun tarpeeksi pituutta.

  VastaaPoista
 4. Ainakin yksi ohje kantoliinaan löytyy Suuri Käsityölehdestä nro 2/2010. Itse ajattelin tehdä samaisella ohjeella. Olispas kyllä kiva jos löytyis itsellekin saumuri, ovat vaan vähän kalliita uutena.

  Toivotaan ettei vuoto äidy enemmäksi ja murunen saa kasvaa vielä hetken!

  VastaaPoista
 5. Vaikka itellä on vielä terkkariopinnot kesken, niin sen huomaa aina että tieto lisää tuskaa: kaikesta aina pohtii että viittaako tämä nyt tuohon vai tuohon vai yhtään mihinkään! Toivon mukaan masukki maltaisi vielä pysyä masussa ja siun vointisi paranis!

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, jos on tuommoisia pelkoja? Etkö pääse neuvolan kautta ultraan katsomaan kohdunsuun tilannetta?

  Mullakin oli esikoisen kanssa kaikenlaisia "oireita" eikä niitä oikein osannut tulkita ja välillä mekin pelättiin et vauva tulee ajoissa mut tulikin sitten vasta 41+5.

  VastaaPoista