keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Refluksivaivaa

Hei pitkästä aikaa. Täältä ei olla päästy oikein kirjoitteilemaan kun Tytyllä on ollut vähän vaivaa. Kovasti on viimeiset pari viikkoa itkeskellyt ja viihtynyt vain sylissä pystyasennossa. Siinä ei kamalasti kirjoitella kun en jaksa liinaankaan koko ajan solmia.

Käytiin eilen tosiaan Tytyn kanssa lääkärissä (yksityisellä) kun on tosiaan tuota kovaa kipeän oloista itkua iltasyönnin jälkeen 23-02, kestää pari tuntia teit mitä tahansa. (ja toisina päivinä kaikkien syöttöjen jälkeen). Yleensä huuto vähän rauhoittuu pystyasennossa olalla, mutta vain harvoin loppuu kokonaan siihenkään. Itku alkaa monesti jo rinnalla. Kun pähkäilin mikä on vikana niin lueskelin vähän refluksista. Ja oireethan täsmäsi liiankin hyvin.

Tyttö selvästi nieleskelee jatkuvasti takaisin ruokaa joka nousee kurkkuu ja juuri se tuntuisi itkettävän. Toissailta oli ihan kaamea kun joka hikkauksella kuuli kun ruoka nousi suuhun ja tyttö huusi vain sydäntäsärkevästi. Välillä tuntuu että meinaa tukehtua kun kuulostaa että vetää ruokaa henkeen. Pulautteluahan meillä ei ole ollenkaan, tyttö nielee kaiken mikä kurkkuun nousee. Äitiäkin aina itkettää kun tyttö valittaa ja mitään helpotusta et toiselle antaa.

No lääkäri määräsi refluksioireisiin gavisconia, jota saa antaa jos oireet vaikeat. Ei suositellut jatkuvaan käyttöön enkä sitä haluaisikaan. Annetaan vaan jos tilanne tosi paha. Toivottavasti siitä olisi apua. Itse asiassa lääkäriä edeltävänä iltana annettiin kertaalleen omin lupinemme gavisconia tytölle kun tuntui olevan kipeämpi kuin koskaan. Ehkä auttoi ehkä ei, vaikea sanoa. 

Lisäksi pääsin nyt maidottomalle dieetille kahdeksi viikoksi ja katsotaan olisko siitä apua. Allergia kun voi myös aiheuttaa oireilut. Eilen illalla aloitin ja nyt jo tekee mieli kaikkia keksejä ja suklaata ja maitoa + muroja yms. Dietin ajalle osuu myös kummipojan synttärit, siellä ei varmaan parane syödä mitään kun kaikessa varmaan on maitoa. Toisaalta toivon että tästä olisi helpotus Tytylle, toisaalta en (kun en haluaisi jatkaa tätä koko imetysaikaa...) Pari viikkoa menee nimittäin varmasti helposti vaikka pelkkää leipää syöden, mutta haasteita tulee kyllä ruuanlaittoon jos pitää jatkaa pidempään (vaikka vissiin sitten myöhemmin kokeillaan pikkuhiljaa ottaa maitotuotteita takaisin ruokavalioon). 

Mutta muuten täällä voidaan hyvin. Sekä tyttö että äiti. Koti on kuin kaaos kun päivät menee hyssyttellessä pikkuista ja unta tankatessa. Ulkoilut onneksi piristyy ja tyttö viihtyy vaunulenkin ajan hyvin vaunuissa ja ainakin nyt parina päivänä on jatkanut unia sängyssä kun lenkiltä palataan. Tyttö kaikista vaivoista huolimatta hymyilee paljon, vielä en ole tarkoituksellista hymyä huomannut. Tyttö on myös löytänyt peukkunsa, mikä pelottaa äitiä kun tyttö ei oikein tuttia huoli (se vain useimmiten yököttää). Tuttia ei olla muutenkaan tarjottu kuin pahimpiin itkuihin, mutta tosiaan ei sitä yleensä huoli. 

Alanis ja Tyty 4 vkoa

10 kommenttia:

 1. Aika sama tilanne täälläkin. Meillä onneks toi ruoan ylösnouseminen meni ohitse, mutta iltahuuto ja jatkuvat ilmavaivat on niin tuttua... Olen ostanut cuplatonia ja nyt disflatyl, rela...hitsit kun eilen vasta tajusin et jos olisin pyytänyt reseptin niin olis mennyt vakuutukseen:/ Kakka tulee niin harvoin ja sitä edeltää tuskanhuudot. Voi näitä meidän pieniä. Jostain kuulin, että tyttövauvojen suolisto olisi yleensä kehiintymättömämpi(?), ilmankos poikaa ei koskaan vaivannut mikään...

  VastaaPoista
 2. Heippa, meillä on tosiaan tuota samaa vaivaa ja nyt alkaa tuntua, että maidonsakeuttajasta on ollut apua. Oletko kokeillut? Toki siinä on sitten se pumppaamisen vaiva jos ei halua vastiketta antaa, mutta meillä tuo on tyynnyttänyt vatsaa.

  VastaaPoista
 3. Joku mammaystävistäni sanoi, että heillä oli auttanut luomumaitoon siirtyminen, siis äidin. En tiedä mikä siinä sit oli, mutta ei vatsavaivoja ollut vauvalla yhtä paljon kuin ennen luomumaitoon siirtymistä. Toivottavasti vaiva menis pian ohi!

  VastaaPoista
 4. Voi teitä! Ikävä kuulla, että tällaisen kurjan vaivan kanssa joudutte nyt elämään ja pikkuinen on kipeänä. :( Toivotaan, että vaiva menee ohi pian eikä sinun tarvitse jatkaa hurjalta kuulostavaa ruokavaliotasi (ystäväni vauvalla meni ja ystävä pääsi palaamaan maidolliseen ruokavalioon). Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Jo 4viikkoa, mihin tuo aika oikein karkaa?! Jo kuukauden vanha neiti siellä. Jaksuja paljon ja toivottavasti helpottuu pienen vaivat.

  VastaaPoista
 6. mulla oli eka kuukausi vaikein dietatessa, ei niinkään ehkä maitoa mutta se kananmuna. joskus 6kk korvilla sitten purettiin dietti :) meilläkin on refluksivaivaa, mutta enempi allergista, eli vaivaa sitten kun mahaan on mennyt jotain epäsopivaa, eli ei onneksi päivittäin enää!
  pikaisia paranemisia teille :)

  VastaaPoista
 7. Itse suosittelisin vaihtoa homogenisoimattomaan luomumaitoon. Kaupoissa on myös luomukermaa, jogurtteja, voita yms. Täytyy olla vaan tarkkana koska esim valion luomu laktoositon maito on homogenisoitu mutta tavallista ei ole.

  Suosittelisin viljojen poisjättöä ruokavaliossa. Meillä on koko perhe viljaton koska mm. Lääkäri Antti Heikkilä suosittelee ettei alle 3 vuotiaalle ollenkaan viljoja.

  Lisäinfoa täältä:

  http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1286305/antti-heikkila-viljat-ovat-yksi-keskeinen-elementti-suomalaisten-sairastumisessa

  http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1287864/laakari-antti-heikkila-lahetyksessa-alle-kolmevuotiaille-lapsille-ei-yhtaan-viljatuotteita

  VastaaPoista
 8. käyppäs kurkkaamassa blogissani sieltä löytyy sulle jotain! :)

  VastaaPoista
 9. Mites teillä menee? Meillä on pienemmälllä just samoilla oireilla refluksia. Pahimmat huudot meilläkin ajottuu iltaan ja yöhön, mutta päivälläkin välillä vaivaa. Meille lääkäri määräs kans Gavisconia, mutta sanoi että voi antaa ihan päivittäinkin, ja oonkin nyt antanut kun sitä takaisinvirtausta on ollut koko ajan paljon. Oon kans nyt maidottomalla kaks viikkoa, ja ihan samat mietteet ku sullakin, että toisaalta toivois että se auttaa, mutta toisaalta että ei. Mutta kyllä nyt tuntuu, että seison vaikka päälläni, että saan tuon lapsen terveeksi. On niin tosi kurja katsoa, kun toinen on niin kipeä. :(

  VastaaPoista
 10. Luomutuotteista...meillä niitä käytetään lähes kaikki maitotuotteet ja monet muutkin, eikä meidän tapauksessa kyllä ole yhtään auttanut.

  VastaaPoista