keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Iso tyttö

Apua, meidän tyttö kasvaa ihan kamalaa kyytiä! Tänään neuvolassa paino oli jo 4840g (2vkoa sitten 4120g). No olisihan sitä voinut odottaakkin jotain kun vaatteet ja vaipat jää pieneksi ja tyttö tuntuu pullevoituneen reippaasti. No ainakin maitoa tulee riitävästi :)

Niin ja maidossa täällä lillutaan edelleen. Saisi tuotanto alkaa jo tasaantua. Viimekin yönä heräsin pääni kokoisessa maitolammikossa, vaikka oli liiveissä liivinsuoja. Pitää varmaan ottaa (en muista kenen) vinkistä vaari ja laittaa liiveihin superimevä yöside. (pyyhkeen päällähän me nukutaan muutenkin). Ja en todellakaan jaksa mitään maidonkerääjiä käyttää, valuttelen maidot harsoille/pyyhkeille tai mitä nyt sattuu lähellä olemaan :)

Toisen tissin nännihaava ei ole vieläkään parantunut ja tuntuu että viikkoon ei ole edes pienentynyt yhtään. Parhaat vinkit otetaan vastaan! Sitä rasvaillaan ahkerasti, pidetään kosteana ja annetaan lähes jatkuvasti ilmakylpyä. Lisäksi kokeiluun on otettu nyt myös sitruunamehu (tämän luin netistä). Jännä ettei parane vaikka toinen nänni parani jo viikko sitten. Rintakumi siis on käytössä ja imuote sen kanssa hyvä. Pientä kipua ja runsasta maidontuloa lukuunottamatta imetys sujuu hyvin :)

Tutti on otettu käyttöön yörauhoittelussa, kun tuntuu että silloin ei mikään auta kun imemisen tarve on niin kova mutta ahdistaa kun maitoa vaan tulee ja tulee tissistä. Huuto saattaa jatkua parikin tuntia syömisen jälkeen, mahavaivatkin taitaa vähän myös silloin kiusata. Tuttia onneksi osataan syödä, mutta toivottavasti sen käyttö jäisi vähäiseksi. Muuten ei meillä olekkaan ollut tutille tarvetta kun juurikin noina viime öiden huutokonserteissa. Tutti tuntuu ainakin vähän rauhoittavan toista, kun ei syli ja hytkytyskään auta.(syli+hytkytys+tutti taas vähän helpottaa).

Ulkoilut on myös aloitettu. Vaunuilemassa on oltu pari kertaa. Ostoksilla käytiin kauppakeskuksessa tulevan kummitädin kanssa ja silloin viihdyttiin kantoliinassa. Vaunulenkillä ja kantoliinassa nukutaan tosi hyvin. Ulkonanukkuttamiseenhan meillä ei ole mahdollisuutta, kun ei ole pihaa eikä parveketta. No hyvin meillä nukutaan sisälläkin.


Alanis ja Tyty 3,5 vkoa

Ps. Käykää katsomassa näitä ihania synnytykuvia, kyseessä vuoden 2011 synnytyskuvan äänestys.

7 kommenttia:

 1. Tosi on hyvin kasvanut teillä tyttö ! =) ja todella nätti on myös !

  VastaaPoista
 2. Voi ku söpönen!

  Mulla ei maitoa vielä erity (hyvä niin), mutta öisin kuolaan sitäkin enemmän. Ihan käsittämätöntä!

  VastaaPoista
 3. mulla tuli haava nänniin kuva V puri ikenillä. meni 6 tuskaista viikkoa ennenkuin se parani..basibactia taisin lopulta viimesenä testailla ja sillä se sitten meni ohi(tai kaikilla keinoilla yhteensä). JA kyllä se maito voi suihkuilla pidempään kuin kuukauden x)

  VastaaPoista
 4. mulla tuli myös ekoina viikkona maitoa ihan törkeitä määriä (kunnes maito loppui kuin seinään) ja heräsin aina yöllä maitolammikosta. Lopulta tungin molempiin rintsikoiden kuppeihin harsot :D Ei ne ihan maailman mukavimmat kyllä olleet, mutta eipä ainakaan paljoa läpi tullut....

  VastaaPoista
 5. Mä en kestä - teidän tyttö on vaan niin söpö :)

  VastaaPoista
 6. Suloinen tyttö! :) Tuli vaan mieleen ootko koillu lanoliinia? Mulla autto se noihin haavaumiin ;)

  VastaaPoista