tiistai 7. helmikuuta 2012

Arki kaksistaan alkaa

Meillä on viime päivät kitisty. Oikeastaan mihinkään muuhun ei ole aikaa kun vauvan tarpeiden vastailuun sen jälkeen kun pääsee väsyneenä kömpimään sängystä. Vuorotellen kokeillaan tissiä, vaipanvaihtoa tai sitten ihan sylitellen yritetään saada pierut tulemaan ulos. Pari päivää annettu d-vitamiinia, joten olisiko sillä syytä tähän masuvaivailuun.

Yöt sujuu ihan koomassa. Tyttö pissaa niin paljon juuri öisin että vaippaa pitää olla vaihtamassa parin tunnin välein (no parin tunnin välein sitä yöllä syödäänkin). Ihan sama oliko kertis vai kestovaippa (joita on nyt käytetty pääasiallisesti ympäri vuorokauden), lakanat kastuu pissasta jokatapauksessa. Päivisin saattaa välillä olla kuiva vaippa kun lähtee vaihtamaan. Olisi ihan kiva jos pissat tulisi tasaisesti pitkin päivää :)

Mies aloitti työt tänään, lähti äsken iltavuoroon. Minua ahdistaa jo valmiiksi että miten me pärjätään, kun pari viimeistä päivää on jo ollut niin hankalia. Lisäksi ongelmaa aiheuttaa tissien kipuilu, sellaista viiltävää kipua on tisseissä aika ajoin. Sammasta ei näyttäisi tyttösen suussa olevan, joten sitä en usko kivun syyksi. Rinnat myös pakkauttuu mukavasti syöttöjen välillä (erityisesti päivisin), tänään jo itkin kun vauva ei herännyt syömään. Tänään huomasin vielä oikeassa rinnassa tukoksen, olen yrittänyt sitä hieroa vauvan imiessa, mutta ei tunnu tyhjenevän. Eri asentojankin olen kokeillut tuloksetta. Toivottavasti ei nyt kehitä tulehdusta siihen kun ei tyhjene kunnolla.

Anteeksi tämä valitus, mutta tämä päivä ei todellakkaan ollut hyvä. Nyt Tyty tuhisee onneksi kantoliinassa (ensimmäistä kertaa). Voin kertoa että sidonta on olevinaan kietaisuristi 2, mutta vauva on kyllä ihan kummallisesti sisällä, no ei kai sen niin väliä miten on kunhan on tyytyväinen :)

Alanis ja Tyty 2vkoa (jo!)

Kestovaippoja hakusessa! Ostan imse vimse kuoria koossa S, M ja L sekä imse vimse flanetteja koossa one size (eli se isompi koko). Jos näitä löytyy laita sähköpostia epa@hotmail.fi

12 kommenttia:

 1. Hei, suosittelen kokeilemaan noihin rintoihin että laitat kylmää kaalinlehteä tms. :) Mulla autto ja laski turvotuksen ja sen kivun vei pois!

  Onks sulla jotain rintapumppua? Suosittelen pumppaa myös jos tulee hirveen tukala olo !

  VastaaPoista
 2. Henssu, on mulla pumppu ja tuota "pahkuraa yritinkin tyhjentää tänään myös pumpulla. Enimpiä maitoja en haluaisi pumppailla koska se vaan kiihdyttää tuota maidon tuloa...

  VastaaPoista
 3. voi ei, jo kaksi viikkoa vierähtänyt! Miten ihmeessä tää aika juoksee? Vastahan sitä luettiin, että teidän neiti on syntymässä! :)

  blogit on sitä varten, että saa valittaa. Toivottavasti ei tulehdusta kehittele. =/

  toivottelen teille (meille) ja kaikille vauvaperheille HYVÄÄ YÖTÄ!!

  VastaaPoista
 4. Kokeileppa kertisvaipoissa ostaa yhtä kokoa isompi koko, se auttoi ainakin aina meillä kun edellinen alkoi falskaamaan.

  D-vitamiineissahan löytyy myös se missä on maitohapot samassa. Siis jos se itkeskely niistä sitten johtuu.

  2vkoa! Iso tytttö <3 <3

  VastaaPoista
 5. vauvan alle vain pyyhettä ja sen alle muovifroteeta, niin on helpompi kuin koko lakanan vaihto aina :)
  joskus on laitettu villikset kertiksen päälle, koska joskus se seuraava koko on vaan hurjan iso!
  ja d-vitamiinia ilman voitte olla pari päivää, jos itkut lakkaa niin sitten se johtuu siitä. ja sitten toki vain uutta merkkiä kokeiluun.

  VastaaPoista
 6. Hei, tuttuja tunteita eli täällä ihan sama paitsi että esikoinen pyörii jaloissa. Mut pikkasen parempaan päin on meillä nyt mennyt, kantoliinassa kannan pientä pitkin päivää.

  Meillä vatsavaivoihin (ilmavaivoihin) auttaa kun säännöllisesti (myös öisin) jaksaa tiputella Cuplatonia. Olen menossa vyöhyketerapeutille tytsyn kanssa kun en jaksa muistaa millään tota cuplatonia ihan joka hetki. Voi olla ihan hyvä kokeilla sitä Relaakin, meillä se on nyt käytössä. Luin kyllä jostain, et d-vitskuja ei ole pakko antaa vielä näin nuorelle (oliko ollut et 3 kk eteenpäin jo sit "pakko") et kai niistä voi pitää taukoja. Minä en ainakaan tahdo millään muistaa antaa joka päivä kun on tätä hässäkkää...

  Noniin, kitisijä täytyy mennä taas hakemaan...tsempit!

  VastaaPoista
 7. Ite jätin neuvolan tipat antamatta ja tilasin amerikasta Iherb:stä parempia. Luomulaatua ilman mitään lisättyjä aineita. Neuvolan antamat ovat niin synteettisiä, että itse vitamiini ei juurikaan imeydy, mutta kaikki muu ylimääräinen aiheuttaa kipuja.

  Iherb:stä on helppo tilata ja sieltä saa ihan mitä vaan luomutuotteita. mm. vauvojen ihovoiteet ja pesuaineet. Vitamiinit ovat moninkertaisesti edullisempia suomesta saataviin vastaavanlaisiin verrattuna.

  Tuossa tilausohjeet aloittelijalle:
  http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/
  Koodilla " NEN478 " saat lisäksi 5 dollaria alennusta ensimmäiseen tilaukseesi.

  Imettäessäni ja kun tyttöni oli alle 6 kuukautta, en antanut hänelle ollenkaan d-vitamiinia vaan otin itse superannoksen ja tyttö sai osansa rintamaidon kautta.

  Tässä on d3 vitamiini jota otin itse 2 kapselia päivässä:
  http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Solar-D-Gems-4-000-IU-360-Soft-Gels/12663?at=0

  Sitten, kun aloitettiin puoli vuotiaana kiinteät ruuat niin aloin antaa tätä d3-vitamiini tippaa. 1 tippa päivässä.
  http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Vitamin-D-3-Drops-400-IU-15-ml/20745?at=0

  Meillä säästyttiin näillä kaikilta itkuilta ja kitinöiltä :)

  VastaaPoista
 8. Moi! Meiltä löytyy noita kuoria. Yritän kaivella mahd pian ja laitan sit sulle sähköpostia :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä te pärjäätte! Muista, että rimaa voi laskea. Teet vain välttämättömimmän niin vauvan kuin itsesikin suhteen huolehdit ruuasta ja puhtaudesta, levosta parhaan mukaan. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 10. Jaksuja, hyvin te pärjäätte! Soittele sitten, kun jaksat/kerkiät. En kehtaa soittaa sulle, jos satut olemaan nukkumassa.

  Me aloteltiin ne d-tipat sillai lisäillen aina yksi tippa enemmän seuraavana päivänä. Kokeiltiin niitä maitohappobakteeritippoja, mutta ei huomattu kyllä mitään eroa tavallisten kanssa. Cuplatonkin oli yhtä tyhjän kanssa, mutta toisilla toimii eri jutut.

  Pyyhkeitä vaan neidin pehvan alle nii ei mee kaikki lakanat ja patjat. :)

  Onko sulla mitään mahista päästä saunomaan? Lämmin suihkukin tai lämmin kauratyyny voi auttaa niihin tukoksiin, mulla toimi. En tiiä, onko mitään perää siinä että jos imettää samasta rinnasta pari kertaa peräkkäin niin se tasaisi vähän maidontuloa. Meillä taisi ainakin toimia, kun meinasi suihkuta liikaa. Tyhjeni yksi rinta aina kunnolla.

  Tsemppihalit! <3 T. Marianne

  VastaaPoista
 11. Mut hei siinä kolmen neljän viikon kohdalla pitäisi vähä tasaantua se maidontulo. Meillä kävi ainakin niin. :)

  VastaaPoista
 12. Salamatkustajan ja project maman hengessä on aika palkita vuoden mutsit, tunnustus ja haaste odottavat sinua blogini puolella :)

  VastaaPoista