torstai 8. maaliskuuta 2012

Pikaiset neuvolakuulumiset

Eilen piipahdettiin 6 viikon lääkärineuvolassa. Paino 5810 (+390g/9pvä, hui!), pituus 55,3cm (+1cm). Meillä on siis aika pullukka tyttö. Paino edelleenkin nousee käyrällä hipoen jo +30 käyrää.... No eipä ole ruuasta puute. (mistä puheen ollen onkin alkanut tulemaan, ilmeisesti rintakumin pois jätön takia?, reilusti enemmän, rinnat pakkautuu ikävästi imetysvälin aikana... )

Lääkäri puhui hyvin huonoa suomea ja eipä kommentoinut mitään kun kerroin tuosta refluksista ja mun maidottomasta dietistä. (Joka muuten jatkuu. Kokeilin maanantaina maitotuotteita ja heti palasi oireet tosi kovina. Nyt alkaa jo helpottaa kun olen jatkanut dieettiä). No mutta lääkärintarkastuksessakin kaikki oli kunnossa. Päivän komiikka annos oli se kun lääkäri luuli imse vimsen aio vaippaa lonkkalastaksi :D (eikä todellakaan vaippa käännä jalkoja sellaiseen asentoon kuin lasta!)

Mutta vielä tuosta refluksista. Meillähän aika pitkälti oireet katosi tuossa kahden viikon dieetin aikana. Satunnaisesti saattoi hikata ja ruoka nousi kurkkuun niin että itketti.. Samana päivänä kun otin maitotuotteet takaisin niin illasta alkoi ihan jatkuvat hikat ja kipuitkut. Isot puklutkin sain päälleni silloin vaikka tyttö ei ole tähän menessä kertaakaan puklinut. Eli jonkin asteista maitoallergiaa meillä siis on. Kysymykseksi jääkin pääsenkö jossain vaiheessa ottamaat pikkuhiljaa maitotuotteita takaisin ruokavalioon vai ei, se jää nähtäväksi...

8 kommenttia:

 1. Ihana kuva, mahottoman kauniit kulmat tytöllä :)

  VastaaPoista
 2. Iloisen näköinen vauvahan siellä on. :)

  VastaaPoista
 3. rupesin miettimään tota kun meillä on hikoteltu ihan alusta lähtien (tyttö siis ens viikon maanantaina 2kuukauden ikäinen) niin me ei olla imetetty kun maito alkoi loppumaan kun pumppasin kun ei saatu/osattu imettää ja tyttö ei osanut oikein tarttua nännistä, mut kummiski niin ollaan korvikkeilla eletty koko ajan ja tyttö hikottelee ja välillä alkaa ihan hirmu kova tuskan itku niin voiks se sit olla sitä maitoallergiaa tms ?:o

  VastaaPoista
 4. henssu, miksei voisikin olla, vissiin puolella refluksista kärsivillä syy on allerginen.

  VastaaPoista
 5. Ompas tyttö suloinen ja kova kasvamaan :)

  VastaaPoista
 6. meillä alkoi maito sopiva joksus 6kk iässä, siis sain ottaa itse maitotuotteet käyttöön takaisin.
  onneksi maito on helpoin, ihan kamalaa jos olisi joku sikapitkä lista mallia maito, muna, vehnä, kaura, tomaatti.
  maitohan ei sovi edelleenkään, 11kk ja juuri on vaihdettu almironista soijamaitoon :)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän hikka on ihan normaali vauvoilla, lääkäri sanoi että kuuluu kehitykseen. Eli ellei hikka suoraan aina ole kamalaan kipuitkuun yhteydessä, ei liene huolta :) Pidän peukkuja, että Alanis teillä tuo maitoherkkyys olisi vain ohimenevä vaihe!

  VastaaPoista
 8. Aruy, nimenomaan yleensä hikan mukana ruoka nousee kurkkuun ja kovasti itkettää. Ja vaikka hikkaa voi olla paljon niin meillä oli hikkaa about 10 kertaa päivässä. Nyt dietin myötä enää pari kertaa :)

  VastaaPoista