maanantai 28. marraskuuta 2011

Lääkärillä

Koska supparit jatkuu aika muikeina aina kun jotain tekee, päätin jo viikonloppuna että saikkua pitää saada lisää. Töihin kun jos menee ei voi tietää onko kiire vai ei ja jos on kiire, ei voi omia töitään kasata muillekkaan.

Tk-lääkärillä käynti ei innostanut (kuulemma meidän terkkariin ei ollut sanut aikaa viime viikolla edes rytmihäiriöiden takia), joten tulin siihen tulokseen että varaan ajan yksityiselle saman tien, gynekologille tietty, että saa kohdunsuun tilanteenkin tarkastettua. (niin ehkä vähän kiinnosti kurkata myös sinne nahan sisäpuolelle, miten muru voi).

Joten tänään pistettiin sitten rahaa haisemaan ja käväistiin gynellä. Lääkäri oli vanhempi nainen, ihan mukava ja asiallinen. Sain rauhassa kertoa miten asiat on. Kohdunsuun tilanne oli ok, vaikka selvää kypsymistä siellä olikin tapahtunut. Kohdunkaulaa ei saanut enää käsikopelolla mitattua kun oli niin lyhyt, 3cm ultralla mitattuna (h20 oli uä:llä 6cm) ja pehmeä, ulkosuu sormelle auki. (h25 kiinteä ja kiinni).
Ei siis nyt kuitenkaan pelkoa ennenaikaisesta synnytyksestä, kunhan ottaa rauhassa, mutta veikkasi että ei yliaikaiseksikaan mene. Niin ja sanoi että tyypin pää on tosi alhaalla, senhän jo tiesinkin, kun maha "valuu" pystyssä aina tonne alas, niin että kohdunpohja tulee vaan vähän päälle navan.

Ultrattiin myös pikkuista, edelleenkään ei halunnut meille sukupuoltaan paljastaa, joten se nyt säilyköön yllätyksenä loppun asti (rakenne uä:ssäkään ei näyttänyt jalkoväliään). Painoarvioksi saatiin 1799g. Eli ihan keskikäyrille kuulemma asettuu. Siellä se heilui ja harjoitteli hengitystä.

Niin ja siis saikkua on nyt äitiysloman alkuun, totesi että ihan hyvä kun kohdunsuukin kerran jo kypsyy.

Huomenna sitten perus pissanäytteet ja muut neuvolassa :) Vähän jännittää mitä se hemoglobiini on (viimeksi 108), nyt kun vedetty joka päivä rautaa, mutta silti vaan hengästyttää enemmän joka päivä. Oisko laskenut raudasta huolimatta?

Alanis 31+6

4 kommenttia:

 1. Tosi hienoa, että sait saikkua sinne äitiysloman alkuun saakka, koska se on vaan oikeasti tosi rankkaa miettiä niitä ennakoivia supistuksia etenkin kun ovat siellä kohdunsuulla saaneet kuitenkin jotakin tapahtumaan.

  Ja niinkuin täälläkin veikkailtiin, niin toivomuksena oli että saadaan viikko 34 täyteen ja nyt posotellaan jo rv 39+4... ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä että pääsit saikulle. Paree levätä kuin ottaa riskejä tällaisessa tilanteessa.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että sait saikkua tuossa tilanteessa! Mutta oikeesti suututtaa se, että et päässyt julkiselle, vaikka saikkua tarvitsit! Saiko tuosta yksit. käynnistä kuitenkin Kela-korvauksen?
  Kiva, että sukupuoli jää ylläriksi :)

  VastaaPoista
 4. Juu saihan siitä, mutta eihän se ole käynnin hinnasta paljoa mitään. Eikä tarvitse suuttua, en edes yrittänyt päästä sinne kunnalliselle puolelle, mutta tiedän että se olisi ollut haastavaa. Valitsin helpon ratkaisun.

  VastaaPoista