keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Rakenne uä ja muita kuulumisia

Heippa, pitkästä aikaa. Aika kuluu tosi nopeasti, puolenvälin rajapyykki on jo ohitettu ja nyt on menossa rv 21+1.

Maanantaina meillä oli pitkään odotettu rakenneultra. Meidän pienokaisen rakenteet näkyi hyvin, tosin profiiliaan ei meille juuri suostunut näyttämään, pienen hetken ihastetltiin kun kaveri naukkaili lapsivettä. Kädet viuhui eteen ja asento vaihtui tiuhaan. Kovasti se siellä poikittain viuhtoi, potki ja nyrkkeili. Painoarvio oli huimat 385g. Sen on jo melkein kahden jogurttipikarin verran! Sukupuolen suhteen oltiin kovin siveellisiä, sillä pikkuinen piti jalkansa tiukasti ristittynä. Aiemmin jalkoja tarkastellessa olin näkevinäni häpyhuulet jalkojen välissä. Kun kätilö siirtyi sinnen uudestaan tarkastelemaan hän heitti saman arvion. Eli mahdollisesti olisi pieni tyttö tulossa! Tosin sanoi että niin varmasti ei nyt pieni jalkoväliään näyttänyt, että pistäisi päätään pantiksi. Jännitys siis säilyy osittain loppuun saakka. Luulen että joutuu kuitenkin jotain tyttövaatetta ostamaan jo ennen syntymää....Oma fiilishän mulla on ollut tytöstä, varsinkin kun maha on alkanut levitä sivuille päin :D

Mitäs muuta tänne? No niitä supistuksia edelleen tulee, ei onneksi sellaisen tahtiin että olisin huolissani. Kuitenkin useita päivässä, suuri osa jos makaan selälläni. Ovat edelleenkin sellaisia epämielyttäviä, mutta eivät kovin kipeäitä. Muuten kolotuksia on tullut. Rankan päivänä jälkeen töissä tai kerran kun siivosin kunnolla kotona särki koko kroppaa niin kamalasti. Erityisesti tuo alaselkä kipeytyy helposti.

Linea negra on selvästi nyt tummentunut. Tähän asti se on ollut vain häivähdys, mutta nyt alkaa olla hyvin selkeä viiva, joka kulkee häpykarvoituksesta napaan asti.

Pikku kaveri taas on viime viikkoina ihan villiintynyt, sellaista kuperkeikan heittoa ja muljuamista se on koko ajan että äitiä jo hirvittää jatkuuko sama meno syntymän jälkeen. Liikkeitä tuntuu siis selkeästi pitkin päivää asenossa kuin asennossa, mikä on hyvä, niin ei tarvitse huolestua. Ultrassakin todettiin sen minkä jo tiesin, istukka on takaseinässä, siksi liikkeet tuntui niin aikasin, selkeästi ja mieskin tunsi ne melkein heti vatsan päälle.

Verona pohdiskeli blogissaan unijuttuja. Mulla ei ole unet juuri villiintyneet raskausaikana, mutta niitä on selvästi enemmän. Lisäksi vauvaan/raskausteen liittyviä painajaisia on tullut nähtyä, vaikka yleensä en painajaisia näe juuri koskaan. Unen laatu on edelleenkin hyvä. Vaikka heräisin useammankin kerran yössä vessaan, nukahdan nopeasti uudestaan. En tunne (enkä ole koko raskauden aikana tuntenut) itseäni yhtään sen väsyneemmäksi kuin aiemmin, mutta nyt olen huomannut että vapaapäivinä kyllä nukun normaalia paljon pidemmät unet, jos kello vaan ei ole herättämässä. Eli on se unentarve näköjään vähän lisääntynyt.

Alanis 21+1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti