tiistai 20. syyskuuta 2011

Painosta

Alkuraskaudesta paino nousu minulla maltillisesti. Uskoin että tämä johtui siitä että söin samalla tavalla kuin ennenkin, säännöllisesti ja aikas terveellisesti (kotiruokaa ja puolet ateriasta kasviksia yms. ). Nyt paino on lähtenyt kirimään ja 19 viikolta tähän päivään on tullut aika monta kiloa. Hirvittää mennä neuvolaan seuraavan kerran kun paino on noussut silloin varmaan jo 7! kiloa.

Kun lähtö bmi on 20, saa paino eri lähteiden mukaan noustakin reippaamin, mutta silti hirvittää. Olo on kuin valaalla. Syön edelleen samalla tavalla kuin ennen raskautta, enkä mielestäni ole alkanut syödäkään enempää kuin aiemmin. Liikkuminen on yhtä satunnaista kuin ennen raskauttakin. Jännä juttu miten se elimistö toimii niin eri tavalla että kerryttää tuota painoa, kuin ennen raskautta (jolloin paino pysyi tiukasti samassa lukemassa).

Mites muilla painonnousu? Paljonko se oikeasti kaikenkaikkiiaan nousi, lähtikö synnytyksen jälkeen? Tai mitä olette kerryttäneet tähän menessä?

Alanis 22+0

4 kommenttia:

 1. Tänään selviää paljon täällä on noussut paino, aika samoissa mennään, 7-10 kg välillä. Kohdallani en toisaalta yhtään ihmettele sitä, koska viimeiset pari vuotta oon elänyt energiavajeella niin tottakai keho nyt villiintyy kun ruokaa tulee enemmän syötyä. Kalorilaskuri vaan käyttöön taas raskauden jälkeen sitten :)

  VastaaPoista
 2. Esikoisesta mulla tippui aluksi painoa sellanen 4kiloa ja vielä rv 23 lukee et oon 2 kiloa alle lähtöpainon. Sit se nousu alkoi ja lähes kiloa joka viikko tuli lisää. 16 kiloa lopuksi keräsin ja niistä 5 jäi kummiteelemaan eikä millään pois.

  Aloin toista odottaa esikon ollessa noin 6-7kk ja odotuksen aikana on pudonnut taas se 4kiloa. Nyt meneillää 19. viikko ja paino 3 kiloa alle lähtöpainon. Toivon totisesti ettei taas tule noin paljon painoa kun viimeksi.

  LÄhtöpainoakin on ihan liikaa :D

  Paino nousi ihan vaan siks et ruokahalut kasvoi ja hurjasti. Koko ajan piti syödä ja liikkuminen vaan jäi syksyn märkyydessä ja alkutalven pakkasilla.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei paino noussut melkeen laisinkaan alkuraskaudesta enkä myöskään ruokailutottumuksiani muuttanut mitenkään. Mutta kyllä sen huomaa sitten kun alkaa aineenvaihdunta hidastua kun painokin alkaa nousta juurikin sen takia.. itselleni tähän mennessä tullut painoa 18kg lisää mikä hirvittää ja kauhistuttaa, mutta lohduttaudun sillä että aineenaihdunta palautuu normaaliksi ja onneksi la:kin on jo lauantaina:) Ja kyllä itse ajattelin ruveta ihan reilulla kädellä kuntoilemaan jollei imetys saa kiloja pois. Ja vaikka kilotkin lähtisivät niin saattaa silti jäädä paikat turhan löysiksi että kuntoilu tuleekin tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 4. Minähän olin ylipainoinen jo esikoista odottaessa ja nyt vielä lähtöpaino reilut 5 kiloa enemmän. Esikoista odottaessa painoa tuli kai n.12 kiloa. Riippumatta siitä,että urheilin lähes päivittäin.

  Nyt jostain syystä myös paino lähti nousemaan tuossa kk sitten ja olisko 6 kiloa jo tullut.

  Syytän kyllä painon noususta nyt itseäni. Tuo monen viikon sairastelu johti siihen, etten jaksanut katsoa yhtään mitä syön (ja sairaanahan sitä pitää helliä itseään nameilla:). Kunhan tästä tokenen, niin yritän vielä vähän kiriä, ettei ihan tuota 12 kiloa taas tulis...

  VastaaPoista