sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vesirokko

Meillä on nyt vieraillut vesirokko. Tauti (toivottavasti) alkaa olla kohta selätetty, onneksi, sillä tämä on kestänyt jo yli kaksi viikkoa kun keskimäärin tauti kestää viikon.

Saimme taudin kummipoikani siskon ristiäisistä jossa päivänsankari oli ilmeisesti juuri sairastunut tautiin. No pari viikkoa ja meilläkin alkoi näppyjä tulla. Hyvin lievänä on tauti kuitenkin tullut. Näppyjä oli ihan pari ensimmäisen viikon, yksi kasvoissa yksi selässä ja yksi takapuolessa. Viikon jälkeen alkoi ilmestyä vielä useampia vesikelloja takapuoleen vaon seutuun ja peräaukon ympäristökin meni rikki.

Vielä toissapäivänä tuli pari uutta vesikelloa jalkaan, silloin ensimmäisistä näppylöistä oli 2 viikkoa. Mutta nyt uusimmatkin näpyt ovat alkaneet kuivua, mutta tuo takapuoli näyttää vielä kamalalta kun iho on rikki. Vinkkejä sen hoitoon otetaan vastaan! Apteekista suositteli hunajavoidetta, jossa on siis hunajaa ja perusvoidetta. Sitä on käytetty ja viime päivät on oltu oikeastaan ulkoiluja lukuunottamatta ilman vaippaa.

Mutta siis vinkkejä tuohon rikkinäisen ihonhoitoon? Ja onko teillä sairastettu vesirokko, vai otitteko/otatteko rokotuksen?

3 kommenttia:

 1. No teillä on tauti kestänyt pitkään! Toivottavasti pian helpottaa. Me aijotaan ottaa rokote. Toivottavasti ei ehdi mistään ennen sitä tarttumaan. :)

  VastaaPoista
 2. Voih, pikaista paranemista! Me ostettiin lapselle rokote, joka pistettiin myös heti 1-vuotis neuvolassa. meidän tuurilla lapsi saisi tietysti monen viikon taudin kurjine jälkivaivoineen :(

  VastaaPoista
 3. Meidän perheessä kolmeneljästä on rokotettu. En siis ole itsekään sitä sairastanut, ekassa raskaudessa todettiin verikokeista ja raskauden jälkeen otin rokotteen, niin ei tarvinnut toisessa pelätä niin kauheesti. Lapset on tosiaan kummatkin rokotettu.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista