keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Tänään syötiin

Tänään meidän ruokailut näytti tältä. Ruoka-ajat vaihtelee aina vähän sen mukaan miten heräillään.

Aamupala n. klo 9 Pimu söi vähän leipää ja jämät hedelmäsosepurkista ja vähän tomaattia. Itse söin leipää, omenamehua ja teetä.

Lounas klo 11.50. Pimulle lämmitin kalakeittoa ja pakasteesta kruunukasviksia sekä tomaattia. Kalakeitosta upposi porkkanat ja kasvikset söi kaikki, muuten tapnasa mukaan taas nirsoili. Itse söin pari leipää ja mysliä.

Välipala klo 15.15. Pimulle pala banaania että jaksaa päivällistä odottaa. Itselle iso kuppi teetä ja loput banaanista.

Päivällinen klo 16. Koko perhe syötiin aurinkokuivattutomaatti-kanakastiketta ja kauramakaroneja. Lisäksi kypsennettyä kukkakaalia. Pimulle maistui makaronit hyvin (kuten yleensä) kanat ja kukkakaali ei maistunut.

Iltapalaksi (18.30) keitin minulle ja pimulle kauramaitoon ja soijamaitoon riisipuuron jonka sekaan laittettiin vähän hedelmäsosetta. Pimu söi vain pari lusikallista.

(Äidille vielä lakuja lapsen nukkumaan mentyä)

Pimu edelleen kieltäytyy syömästä lihaa. Missään muodossa ei oikein kanat ja lihat kelpaa. Tofukaan ei enää kelpaa. Kanamuna maistuu edelleen loistavasti mutta ei sitäkään viitsi joka päivä tarjota. Linssejä yritän upottaa ruokaan kuin ruokaa jotta pimu saisi niistä proteiinia ja maidosta tietty saa myös (ja leivästä ja kasviksista), en ole vielä huolissani.

Nirsoilu kyllä ärsyttää. Monet ennen hyvin maistuneet ruuat ja hedelmät  eivät uppoa sitten millään ja tuntuu että lautaselta katoaa aina vain samat eväät: porkkanat, makaronit, muna, kukkakaali, banaani ja mansikat. Hohhoi. Itse olen todellakin kaikkiruokainen ja pahin kauhuskenaario olisikin että lapsesta tulisi kauhean nirso :(

Toi kanapasta on muuten hyvää. Pikaohje siihen on: sipulia ja kanaa kypsennetään pannulla. Lisätään basilikaa, timjamia ja mustapippuria ja aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna. Sitten vähän tomaattipyrettä joukkoon. Lopuksi kaurakermaa 1 prk ja vähän vettä. Nauti pastan kanssa!

14 kommenttia:

 1. meil kans 1v3kk ollu nirso. Alko nirsoilee heti kun täytti 1v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkoi kanssa vähän 1v päivän jälkeen nirsoilu. samoihin aikoihin alkoi kyllä syödä kunnolla ruokaa, mutta enää ei kelpaakkaan ihan mikä vaan....

   Poista
 2. Meillä myös nirsoilee. Voideltu leipä ja juusto on sellasia, mitkä yleensä menee. Saattaa myös syödä jauheliharuokia, kananpalasia ja hedelmiä (lähinnä kirpeitä, mitkään banaanit tms. ei maistu). Kaikki vihannekset vaan lentelee lattialle.. todella raivostuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon että tää vaihe menisi vaan ohi ja se ruoak alkaisi maistua monipuolisemmin. Ei se auta kun olla itse esimerkkinä.

   Poista
 3. toisaalta jos käy monesti vuorokaudessa rinnalla, ei ole tilaa vatsassa muulle ruualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meillä sitä ongelmaa ole, ruokaa kyllä uppoaa ihan kiitetäviä määriä yleensä, laatu on vaan yksipuoleista. Pyrinkin laittamaan lautaselle aina jotain mikä ainakin maistuu ja sitten niitä ei niin suosittuja juttuja. Silloin syö ainakin jotain.

   Poista
  2. ja meillä tyttö ei edes saa rintaa, niin en usko sen johtuvan siitä teillä. Must tuntuu, että monella on nirsoilu kausi näihin aikoihin. :)

   Poista
  3. meillä taas niinä päivinä kun maito maistuu enemmän, menee ruokaa paljon vähemmän :)

   Poista
 4. Oliks toi just sitä kanapastaa, mikä niin uppos meijänkin jäpikälle? :)

  VastaaPoista
 5. Meidän taapero syö melkein mitä vain. Paitsi puuroa :) Mutta joinakin påivinä joku maistuu ja seuraavana päivänä ei :) Tuo syö ruokaympyränsä täyteen viikon aikana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mä en voi itse varmaan enempää tehdä kun tarjota monipuolista ruokaa ja se syö minkä syö...

   Poista
  2. No niin just. Mää oon miettinyt sitä kuuluisaa sääntöä, aikuinen päättää mitä ruokaa on ja milloin sitä syödään ja lapsi päättää kuinka paljon sitä haluaa syödä.

   Tosin joskus meillä lapsi päättää ruoka-ajankin, meillä kun ei ole säännöllistä rytmiä, vaan elellään päivä kerrallaan. Joskus lapsonen ilmoittaa nälästään ennen kun oon tajunnut kysyä että maistuisiko jo ruoka :)

   Poista
 6. Hei Alanis, sinulle on tunnustus blogissani. <3

  VastaaPoista