lauantai 1. syyskuuta 2012

Sormiruokaa part 2

Tulenpas vielä kertomaan että johon sujuu syöminen paremmin kun on varusteet kunnossa.

Meillä oli käytössä ilmaiseksi saatu perinteinen syöttötuoli. Neiti ei mahtunut siihen pehmusteen kanssa joten selän takana  asentoa vähän tuki pyyhe. Asento oli aina huono tytöllä ja tuoli oli sen verta matala että tytön oli vaikea saada ruokia pöydältä.

Hommattiin nyt tällainen ikeasta:

BLÅMES Syöttötuoli/tarjotin IKEA Syöttötuolissa lapsen on helppo ruokailla yhdessä muun perheen kanssa. 

 Tässä tuolissa on tarjotin mukana ja se tulee sivuille asti joten ruokaa ei päädy lattialle niin paljon vaan ne pysyvät vauvan hyppysissä. Tyttö istui tuolissa niin tukevasti ja näytti että ruokakin oli paljon helpompi noukkia edessä olevalta tarjottimelta!

Tänään tosin tyrkytin tytölle myös luumusosetta (kun kaupassa ei ollut hyviä luumuja) koska tytön vatsa on toiminut tosi huonosti ja eilen ja tänään itkenyt kun ei ole saanut kakattua. Saihan tuota onneksi jonkun verran uppoamaan ja tyttökin hoksasi että sen lusikan voi pistää suuhun kun täytetyn lusikan antaa käteen :)

11 kommenttia:

 1. Se on kumma juttu, miten vauvat tykkää luumusoseesta, kun omaan suuhun se maistuu aika kammottavalta pelkkänään :D Meil menee sitä nyt säännöllisesti, ku meni nii jumii vatsa ku tuli kiinteet kuvioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo paremmin toi upposi kun mikään muu lusikalla tarjottu! Tuoreista luumuistahan tuo tykkää kuin hullu puurosta :D

   Poista
 2. Samaa syöttötuolia olen harkinnut, hyvä kuulla positiivisia kokemuksia muista perheistä.

  Meillä pojalla taas kävi päin vastoin kakkaamisen kanssa, tavaraa tulee useammin nyt kun saa vähän kiinteitä, kuin pelkän rintamaidon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä toimii ainakin hyvin. Eritoten ton tarjottimen kanssa. Pöydään ääreen ei voi meillä ottaa tuota tuolia kun tuoli on niin korkea että vauvan jalat ei sitten mahdu pöydän alle ( en tiedä tajusitko mitä tarkoitin) kannattaa siis mitata omat pöydän korkeus ennen ostoksille lähtöä :D

   Poista
  2. Hyvä pointti, ymmärsin. Ei muuta kuin mittaamaan. :)

   Poista
 3. Meillä on kyllä alkanut nyt selvästi paremmin upota kiinteät. Saana oikein kurottautuu lusikkaa kohti kun on nälkäinen. Ja söisi aika isojakin annoksia, joten annan sitten sen tissin ennen:)

  Annoin eilen Saanalle ison riisikakun. Hetken päästä siitä oli puolet jäljellä enkä löytänyt mistään loppuja...? Maistuiskohan teillekin? Minusta tuo vauvojen luumusose ja kaikki hedelmäsoseet ovat hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riisikakkuja on meilläkin ollut tarjolla mutta silloin tuntui että siitä irtoavat palat olivat liian kovia ja ne pisti oksentamaan. nyt en olekkaan kokeillut hetkeen, voisi testata maistuuko jo paremmin kun nykyään aika isojakin paloja nielee kakostelematta/oksentamatta :D

   Poista
 4. Meillä myös tuo samainen tuoli, väriltään musta ja Ikeasta hankittu siihen myös pehmuste. :) Ja oikein näpsäkästi on pieni mies siinä jo kuukausia istuskellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pehmustetta ole kun neidillä on sitä omasta takaa ihan riittävästi ;)

   Poista
 5. Totta, että kunnon syöttötuoli on pikkuruokailijalle ihan ehdoton!
  Meillä on Abc-Design syöttötuoli, jossa tuo irtopöytä tulee myös sivuille asti ja se on helppo ja nopea irrottaa puhdistamista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei helpottui ruokailu kun neidin ei tarvi nostaa hartioita korkealla että saa pöydältä jotain ja ei sivuilta ruoka niin herkästi tipu lattialle :D

   Poista