tiistai 22. toukokuuta 2012

4kk kuulumiset

Tänään Tyty täytti 4 kuukautta! Niin se aika vaan juoksee.

No heitettiin aamusta miehen kanssa arvaukset neidin painosta, minä heitin 8.8kg ja mies 8.7kg. Pieleen mentiin kumpainenkin. Neiti oli nimittäin päättänyt kerryttää painoa 1300g/kk joten paino oli nyt 9170g. Siis saman verran kuin osalla vuodenikäisistä :D Ei ihme jos on kädet hapoilla kun kantaa autolle tms.
Pituuttakin oli tullut mukavasti, se oli 64cm (+2.4cm)

Lääkäri oli kuitenkin tosi ihana. Kerroin että tosiaan pelkkää rintamaitoa saa ja hän oli sitä mieltä että kyllä se viimeistään 8kk iässä alkaa tasaantumaan, eikä vielä tarvitse olla huolissaan. Sanoi vaan että saa syöttää kun vauva sitä haluaa, ei tarvitse ruokaa rajoittamaan.

Sen verran olen kuitenkin ajatellut nyt tehdä että antaisin vauvalla silloin tällöin vähän vettä. (vaikka nykyiset imetyssuositukset sanovatkin että ei tarvitse). Ei sitten ainakaan vedä maitoöverejä jos kesäkuumalla janoon tarvi jotain huikkaista. Ollaan nimittäin harjoiteltu tuttipullosta syömistä veden kanssa ja sitähän tyttö makusteleekin ja vähän imeekin. Mutta auta armias jos pullossa on maitoa, sitten huudetaan vaan.

4kk ikäinen Tyty on myös juuri oppinut masullaan ollessa kohottautumaan käsien varaan (niin että yläkroppa nousee korkealle ilmaan), myös jo vähän lähtenyt pyörimään napansa ympäri. Niin ja kaiki lelut lähietäisyydeltä kiskotaan suuhun sinnä mahallaan ollessa :) Masulla tyttö ilmeisesti siis viihtyy hyvin kun pitkiäkin aikoja tykkää siinä olla (ilmeisesti suurn osa vauvoista ei tykkää vielä olla masullaan?)

Kantoliinaa ollaan nyt melkein päivittäin harjoiteltu ja lenkkeilty sen kanssa (tai Tulan kanssa). Tyttö viihtyy siinä nykyään mainiosti, eikä edes sitomisvaiheessa juuri tule käninää... Eilen nukutinkin mahakipuisen tytön tulareppuun kun eihän tuota muuten jaksa kanniskella...
Kesäkuumalla ei tarvi edes housuja!

14 kommenttia:

 1. Onpas teillä muhevan kokoinen pimu. Melkein tuplasti painavampi kun meidän nelikuukautisemme:) Ja aattele, molemmat vetää menemään äidinmaidolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne vaan on kaikki erilaisia ja silti yhtä ihania!

   Poista
 2. No sehän on hyvä, että neiti kasvaa. Käy vaan varmaan tosiaan äidin ja isän selälle ja käsilihaksille kovaksi. Noh, hauis suurenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin on :) hyvää treeniä, ei tarvitse hankkia kahvakuulaa kun on sellainen omasta takaa ;)

   Poista
 3. Meilläkin tykkää vauva olla masullaan, vaikkei kovin pitkää aikaa jaksa päätä kannatella. Silti ollaan harjoiteltu joka päivä. :)

  Hienostihan teidän neiti on kasvanut, minä ihmettelen kovasti miten jaksan omaa muksua sit myöhemmin kantaa kun nyt on jo hartiat ihan jumissa. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että jaksaa olla masullaan, siinähän ne selkä ja niskalihakset sitten pikkuhiljaa vahvistuu!

   Kyllähän sitä sitten tottuu kanniskelemaan isompaa kun se pikkuhiljaa kuitenkin kasvaa (tai vähän nopeammin kuin niin kuin meillä)

   Poista
 4. No meillä ei mahallaan tykkää kyllä olla.... Vaikka kovin treenaillaan. Hermot menee samantien.

  Ja meidän tyttö 4 kk ja 2 pv painaa 6045 kg. Ja syö peruna-porkkaanaa sekä päärynää maidon lisäks. Tosin oli syntyessään alle kolme kiloinen. Tuskin jaksan häntä kanniskella, joten tsemppiä vaan sulle. :)

  -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvinhän on teidänkin tyttö kasvanut kun on jo tuplannut painonsa :)

   Poista
 5. Kiva blogi sinulla:) En ole tainnut aiemmin kommentoida, mutta seurannut olen jo jonkin aikaa. Oma kuopukseni on lähes päivälleen samanikäinen kuin sinun suloisuutesi. Hyvän kokoinen neiti teillä. Meidän neidin pitäisi treenailla kovinkin tuota vatsallaan oloa, mutta kun selällään niin paljon kivempaa.

  VastaaPoista
 6. meillä on oltu 10kg 1vnä, kaikki kolme :D ja ei sellaista punnusta kyllä tuntikausia kantele sylisäs, pakko olla jokin liina/reppu.
  meillä se pyöreys katosi keskimmäiseltä tuossa 4-5v iässä, siihen saakka oli aika pyöreä

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että muillakin on isoja vauvoja! Meidän 7,5kk poika paino 6kk neuvolassa 9,7 ja pituutta oli muutaman millin yli 70cm. Sitten kun tuolla vauvakerhoissa katselee muita vauvoja, niin kyllä tuntuu oma lapsi niin jytkyltä ja usein sitä huomaa miettivänsä, että syötänkö minä oikeasti tätä liikaa. Mutta en kuitenkaan usko siihen, me mentiin pelkällä rinnalla yli 5kk asti ja poika on kuitenkin ollut ihan alusta asti vähän semmonen pullukka :) Totta se kohta alkaa tasaantua. Ja onneksi meitä on moneen junaan ja kaikki eivät ole toistensa kopioita :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on nyt poika 3kk ja 1vko ja painoi viikko sitten 3kk neuvolassa 7965g. Pituutta oli 62cm. Eli kasvaa aika samalla lailla kuin teidän Tyty, mitä olen blogiasi lueskellut. Ja mekin tosiaan täysimetyksellä mennään :) Vähän kyllä kauhistuttaa, että paljonkohan painoa on seuraavaan neuvolaan mennessä tullut lisää... :D

  -Elina

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla että "pullukoita" on muitakin. Saahan sitä kasvaa mutta tuntuu vaan että äitin käsivoimat ei oikein pysy tahdissa mukana, eihän tuota vauvaa jaksa kanniskella, ja vauvahan tuo vielä on.

  VastaaPoista