keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Meidän vuorokausi

Tässä meidän eilinen päivä. Eilen oli siitä erikoinen päivä että meillä oli eka neuvola ja samalla reissulla pistäydyttiin äänestämässä ja vähän kaupassa. Eli ensimmäistä kertaa pois kotoa (viime viikon sairaalassa punnituksella käyntiä lukuunottamatta). Tässä näkyy hyvin myös kuinka usein Tyty syö :)

31.1.2012

Klo 8.00: Tyty herää, käyn vaihtamassa vaipat ja imetän 25min. Tyttö jää virkeäksi, joten mies nousee seurustelemaan Tytyn kanssa ja minä jatkan unia.
9.25: Imetän 25min ja nousen itsekki sängystä. Tehdään miehen kanssa aamutoimia vuorotellen, Tyty hereillä sylissä.
10.45: Tyty nukahtaa
11.25: Tyty herää märkään vaippaan, kuivitus. Imetän 15min ja lähdetään kohti neuvolaa. Tyty suuttuu pukiessa mutta rauhoittuu heti kun pukeminen on suoritettu :)

12.10-13.10: Neuvolassa Tyty pissii vaakalle ja pukiessa vähän valittaa, muuten nukkuu koko käynnin ajan.
13.30-15.00: Käydään miehen kanssa syömässä subwayssa ja vähän kaupoilla (itselle yhdet imetysliivit lisää ja Tytylle pari mekkoa) sekä äänestämässä. Tyty nukkuu koko ajan vaunuissa.

15.20: Tullaan kotiin. Tytylle kuivat vaipat ja imetystä 10min. Jatkaa uniaan miehen sylissä.
16.30: Siirtyy sohvalle tehtyyn pesään jatkamaan uniaan.
17.20: Tyty herää, kuivitus, imetystä 20min. Jää hereille syliin.
18.30: Imetys 10min, Tyty nukahtaa tissille.
20.30: Käyn itse suihkussa ja laitan Tytylle kylpyveden. Pestään ensin kakat, mutta juuri kun olen laskemassa veteen niin Tyty töräyttää kunnon kakat kylpyveteen. Saatiin päivän naurut tästä miehen kanssa! Pesen Tytyn nopeasti hanan alla, kun en jaksa laittaa uutta vettä ammeeseen. Pesunjen jälkeen Tyty jatkaa uniaan.

22.30: Imetän 12min.
23.00: Vaipanvaihto, tässä vaiheessa vaihdetaan kertis päälle. Imetän vielä 10min ja Tyty nukahtaa. Minä ja mieskin ruvetaan nukkumaan.
01.30-02.50: Tyty alkaa ähistellä, tarjoan rintaa mutta ei sitä kunnolla ime, torkutaan ja välillä Tyty vähän imee rintaa.
02.50: Mies kuivittaa Tytyn jonka vaippa on jo falskannut kun on niin täynnä. Alan imettää ja nukahdan itsekkin.
04.40: Herään ja otan rintakumin pois rinnasta. Tyty nukkuu rauhallisena vieressä.
05.30: Tyty herää ja käyn vaihtamassa vaipat. Samalla vähän jumpataan jaloilla (kun Tyty ähistelee niin kovasti) ja saadan isot kakat tulemaan. Käyn pesemässä rintakumit.
06.00: Päästään imetyspuuhiin, Imetän 20min istuen, Tyty pitää tämän jälkeen pienen ähinätauon ja jatkaa imuja vielä 10min. -> klo 6.50 Mies käy kuivittamassa vaipasta pissat ja imetän vielä 5min. Sitten jatketaan unia.
09.20 Tyty taas herää, isä kuivittaa ja minä imetän ja jatkan vielä unia tunnilla.

Selkeitä imetyskertoja kertyy siis n. 10. Unta äidille kertyy n. 7-8h.

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava teksti!! Tämmönen tosiaan kiinnostaa ainaskin tämmöstä parinviikon sisällä synnyttävää mammaa :) Suuret kiitokset postauksesta!!

  VastaaPoista
 2. aivan ihana postaus :) jotenkin alkoi itse naurattamaan tuo kylpy homma tai sitten se johtuu kahdesta valvotusta yöstä rokotuksien takia :) mutta mielenkiintoinen ja hyvä postaus.

  VastaaPoista
 3. Oi, tosi kiva kirjoitus! Ihana kuulla todellisen vauva-arjen rytmistä! Jokainen päivä on tietenkin vähän erilainen, mutta tästä saa pienen käsityksen millaista se sitten tulee olemaan :)

  Saa kertoa vielä, että kuinka monta vaippaa tai kuinka monta vaatekertaa päivän aikana menee? Olen kovasti pohtinut kuinka paljon niitä vaatteita oikein pitää olla... Meillä kun ei ole kuivaajaa jossa vaatteet saisi samantien kuivaksi, niin kuivatustakin joutuu hieman odottelemaan... Tällaisia pohdintoja täällä :)

  VastaaPoista
 4. Harriet, no meillä ei noita vaatteita juuri kulu kun Tyty ei harrasta pulauttelua ja vaippojen suhteen ollaan selvitty aika kivasti falskauksilta. Eli pari päivää mennään samalla vaatekerralla. Tämähän nyt on hyvin yksilöllistä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tämä postaus. :) Mielenkiinnolla lukee tämmöisiä kunnon vauva-arkitekstejä. Jos loppuraskaus menee yhtä nopeaa, kun tähänkin saakka niin pianhan vauva-arkeillaan täälläkin. :)

  VastaaPoista
 6. Miten sä selviät noin pienillä imetys ajoilla. Meillä syödään parhaimmillaan tunti putkeen ja melkeen joka kerta se puol tuntia. :D On ihme, jos neiti syö vaan esim. 20min.

  VastaaPoista
 7. Helmiäinen, mä luulen että se johtuu siitä että mulla heruu maito ihan hirveää kyytiä (siis oikeastaan suihkuaa tisseistä) ja tyttö joutuu kulauttelemaan sen tosi nopeaan tahtiin, rinta tyhjenee about 5minuutissa, loppuaika sitten nautiskellaan :)

  VastaaPoista