sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Vauva-arki

Meillä on alkanut vauva arki. Ensinnäkin päivät kuluu ihan hirveän nopeasti. Eihän sitä ehdi oikeasti tehdä muuta kuin syöttää, kuivittaa ja ihastella pikkuista. Mies onneksi huolehtii ruuanlaitosta ja siivoamisesta kiitettävin arvosanoin. Tänään ssanoin  että nyt minun pitää saada vähän tehdä jotain tai turhaudun, joten tyhjäsin ja täytin tiskikoneen :)

Muru on ollut tähän menessä rauhallinen vauva. Turhia huuteluja (tai huuteluja ylipäätään) ei ole juuri ollut, parin päivän rintaraivoamista lukuunottamatta (kerron lisää jossain vaiheessa). Nopeasti sitä alkaa tunnistamaan mitä vauva haluaa ja mikä milloinkin vaivaa.

Imetän vauvaa ja se on ihan mukavaa hommaa vaikka koskeekin vielä aika kovasti kun vauva rikkoi rinnat ekoina päivinä aika pahasti. (palataan ihan imetyspostauksen mudoossa tähän). Maitoa tulee reilusti ja kun yritän antaa ilmakylpyjä rinnoille aika usein niin aika usein myös on joka paikka maidossa kun rinnat alkavat valuttaa kuin vesiputoukset :) Rauhalliseen tahtiin käydään rinnalla, keskimäärin 3h välein.

Kestovaippojen käyttö ollaan aloitettu rauhallisesti. Yöt vielä käytetään kertiksiä, mutta päivällä testaillaan erilaisia kestoja. Toistaiseksi hyvin toimivat  imse vimsen flanellivaipat ja kuoret. NB kokoiset flanetet vaan uhkaavat jo nyt käydä pieneksi kun kokoa meidän tytöllä tosiaan on.. Harsot on myös käytössä. Tänään testasi myös nauhavaippaa, mutta se fuskasi samantien kun en saanut sitä kunnolla asettumaan, täytyy harjoitella vielä sen taittelua pienemmäksi, tai odottaa että tyty vähän kasvaa.

Oma vointi alkaa olla myös jo aika lähellä normaalia. Unta saa öisin pätkissä, mutta toistaiseksi se tuntuu riittävän hyvin, silloin tällöin olen päikkärit nukkunut. Kipuja ei ole alapäässä paljoa ollut vaikka episiotomia pitikin leikata, kipulääkkeitä tietty olen syönyt, mutta istuminen on onnistunut hyvin heti ekasta päivästä lähtien. Muutenkin on ihmeellistä miten "normaalilta" alapää tuntuu heti synnyttämisen jälkeen (jos ei siis epparin kipua lasketa). Luulisi että siellä tuntuu edes jotain kun on sielät tuollainen pullea tyttö tullut ulos :)

Ulkoillut olen itse sen verran että eilen vein roskat! Pidemmälle en vielä uskalla sitä kävely tuntuu aika raskaalta. Hb oli 91 sairaalasta lähtiessä. Torstaina käytiin myös vauvan kanssa vaunuilla sairaalassa painokontrollissa (kävelyä siis 5min) Loppuviikosta voisikin aloittaa ulkoilua vähän kerrallaan. Tiistaina meillä on eka neuvola ja samalla meinattiin käydä äänestämässä ja metsästämässä mulle yhdet (ainakin) imetysliivit lisää. (kahdet ostin raskausaikana ja toiset on vähän liian napakat!)

Palaillaan "teema"postausten myötä. Pitää varmaan kirjoittaa enemmän vauvasta, imetyksestä, kestovaippailusta ja synnytyksestä. Onko jotain muuta mikä teitä kiinnostaa?

4 kommenttia:

 1. Tosi mukava tää blogi :) Mua kiinnostais kuulla ihan vuorokausi rytmistä, miten teillä heräilään yms.. :)

  VastaaPoista
 2. Synnytys kiinnostaa kovasti. Hyvinhän tuo teidän arki kuulostaa alkaneen. :)

  VastaaPoista
 3. Hei. Minuakin kiinnostaa synnytyksesi, kuinka se meni ja täyttyivätkö odotukset sen suhteen. Entä imetys? Lähtikö helposti käyntiin? Kirjoita mielellään myös kestovaipoista? Meillä on ne flanellettet täällä käytössä kun 1 kk iässäkin tyttö vasta 3,5 kiloinen. Sinähän voit käyttää niitä extraimuina esim. harson sisälle taiteltuna. Harsot on minusta paras ehdottomasti tässä vaiheessa. Minkälainen rytmi teillä on? Onko se 3 tunnin tauotus yötäpäivää? Onko vauva vaativainen vai nukkuuko tyytyväisenä välit? Paljon asioita jotka kiinnostaa toista melkein samanikäisen vauvan äityliä:)

  VastaaPoista
 4. Hei.
  Hienoa kuulla, että vointisi on jo hyvä ja vauva-arki luistaa.
  Synnytyskokemuksesi tosiaan kiinnostaa, itselläkin kun se on pian edessä. Myös kestovaipat kiinnostaa ja ylipäätään kaikki vauvoihin ja äitiyteen liittyvä :)

  VastaaPoista