maanantai 22. elokuuta 2011

Retroa vauvalle

En ole hirveästi retrokuosien ystävä ja luulen että meidän vauvalle ei ole juuri tulossa retrovaatteita (itse en ainakaan niitä osta). Kuitenkin, etsiessäni kangaskaapista vauvan pussilakanoiksi soveltuvia kankaita, löysin tämän ja se oli pakko saada käyttöön! On vähän retro mutta aikas ihana!


Ja arvatkaas mitä, ei tarvinnut edes ommella, sillä tämä oli valmis vauvan pussilakana! (En ede smuistanut enää tällaisen kankaan olemassa oloa) Tämä oli tosin pienempi kuin äp:en "standardi"  peitto 120x80, tämä oli 100x80cm. Mutta olin muutenkin suunnitellut hankkivani vauvalle toisen vähän pienemmän peiton. Ja itse asiassa sopiva pikkupeitto leikkaantui juuri fleecestä, kokoa 80x80cm.

No toisen pussilakanan surrautin itse Ikean kankaasta (joka näköjään on kuvassa superryttyinen)


Tästä tein sen kokoa 120x80cm ja valmistui ihan uskomattoman nopeasti, nyt kun saumuri on vihdoin täällä! Yllättävän helppokäyttöinen olikin tuo saumuri, hyvin tyytyväinen olen ostokseeni!

Sitten vielä valmistui vauvalle pienet pöksyt vanhasta hupparista. Tämäkin oli taas sarjassa äärettömän helppoa. Kaksi hihaa poikki ja ne ommellaan yhteen, sitten vyötärölle vaan kuminauhakuja. Meni huppari hyötykäyttöön, kun oli minulle jo kutistunut liian lyhyeksi. (Ja kun toi kuosi on vaan niin hauska!)


Saumurilla tuli myös huoliteltua froteepyyhkeistä leikattuja imuja ja kuivaliinakankaasta leikattuja liinoja. Vaippailua ajatellen siis. Niistä lisää myöhemmin.

Oma olo on ollut ennallaan. Maha kasvaa ja pikkuisen liikkeet tuntuu montakertaa päivässä. Huomasin tossa kun kokeilen pitkällään jännittää vatsalihaksia että ne on jo erkaantumassa toisistaan, navan yläpuolella ja vähän myös alapuolella tuntui jo pieni rako kun lihaksia jännitti. Mä ajattelin että tämä tapahtuu vasta joskus loppuraskaudessa (tai sitten mun vatsalihakset vaan on nin heikot :). Huomenna alkaa hei jo 19. viikko! Puoliväli häämöttää jo.

Käytiin muuten ostamassa ikeasta myös perus valkoinen lipasto, mihin saadaan sitten vauvan tarvikkeet ja vaatteet. Niitä alkaa nyt jo kertyä sellaista tahtia että pitää jo saada paikka mihin laittaa niitä.

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo kankaat ja tosi kivat pöksyt! Saumuria en omista mutta ompelukone löytyy. Viimeksi tein hernepusseja ja niistähän (jo vähän vanhemmat) lapset tykkää :) Saumurista olen kyllä haaveillut mut ehkä joskus ostan sellaisen kun iskee ompeluinto päälle. Nyt rv 39 ei enää ompelut kiinnosta yhtään vaan ajatukset on lähinnä synnytyksessä :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat housut, pitääpä miettiä tuunausmahdollisuuksia ennenkuin viskaa roskiin vaatteita! Ootko muuten nähnyt sellaisen suht uuden kirjan kirjakaupoissa jossa on ohjeita just aikuisten vaatteista lastenvaatteiksi tuunaukseen? :)

    VastaaPoista