perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pimun kuulumiset

Pimu on siis ihan kohta 1v 3kk. Neuvolahan meillä on vasta 1,5 vuotiaana. Mutta käytin pimun kotivaakalla ja se näytti vähän reilu 13kg (12.7 oli 1v). Pituudeksi arvioisin n.80cm. Suurin osa vaatteista on 86cm, osa 92cm. Samat bodyt on nyt mennyt tosi pitkään, mutta housuissa kasvun huomaan, ennen kaikki reilut housut alkaa käydä lyhyiksi. Lapsi on sii vihdoin alkanut kasvattaa jalkojaan :D

Sitten ihan ranskalaisin viivoin juttuja pimusta

- lempiruokia on bolognesekastike ja pasta, kypsennetty porkkana, banaani ja kananmuna
- pimu osaa syödä itse haarukalla kohtalaisesti, välillä pitää auttaa ruokaa piikkeihin. Hän osaa myös juoda itse tavallisesta lasista. Vesi on ruokajuomana, ja sitä menee päivässä n. 3-4dl. Lusikalla syönti ei onnistu niin hyvin kun suuhun laittaessa pimu kääntä lusikan väärin päin ja löysä ruoka valahtaa lusikasta ennen suuta :D Useimmiten syö kuitenkin sormin.

-Uusia sanoja ovat orv=korva, memä= nenä, mummo ja keinuessa sanotaan iii-aa (kii-kaa). Sanoja on siis hallussa vähän alle kymmenen. Ymmärrys on ihan valtavaa, ei voi tajutakkaan että lapsi ymmärtää oikeastaan kaikki yksinkertaiset asiat mitä hänelle puhutaan!

-Tahtoa löytyy. Itkuraivarit saadaan nykyään pari kertaa päivässä kun äiti ei esim. päästä kaappia kaivelemaan tms. Pukeminen ja vaipanvaihto on haasteita nekin.

- Me on ruvettu ulkoilemaan enemmän ja sain pimun vihdoin suostumaan kävelemään ulkona. Pimu tykkää kävellä ulkona ihan eri suuntaan kuin äiti haluaisi (ja sitten ne raivarit kun ei saakkaan mennä autotielle jne.) keinumisesta myös tykkää. Välillä käydään kävelyllä pimu kantorepussa tai liinassa.

- Potta on unohdettu toistaiseksi, koska siinä ei enää viihdytä. Vaikka ennen pimu ilmoitti kakkahädästä ja kakat tehtiin potalle, niin niin ei tehdä enää.

- Pimu nukkuu edelleen minun kainalossa ja on alkanut öisin potkimaan ja pyörimään kun ennen nukkui rauhassa paikallaan. Onneksi laidaton pinnasänky tuo lisätilaa sänkyyn ja yleensä kaikki mahtuu nukkumaan hyvin.

-Lemppari lelut on tällä hetkellä kirjat (edelleenkin), dublot (joista osaa hienosti kasata tornin!), brion pelle

-Pimun lempipuuha on varmaan katsoa iskän kanssa kännykästä videoita itsestään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti