tiistai 5. helmikuuta 2013

Pimu 1v

No vihdoin niitä pimun kuulumisia. 1v juhlia vietettiin jo pari viikkoa sitten ja kyllä tosiaan huomaa että talossa on taapero eikä vauva. Ei neiti kyllä kovin vauvamainen ole pitkään aikaan enää ollut kun touhotus on niin kova :)

1v neuvolassa mitat oli 12,710kg ja 77.5cm. Neiti on siis ensimmäisen vuoden aikana kasvanut 8,5kg ja 28.5cm on siinä kasvua kyllikseen!

Neiti on kova liikkumaan, eteenpäin mennään kontaten, karhukävellen tai polvikävellen, jonka neiti on juuri oppinut. Hän osaa myös kiivetä sohvalle tms. ja laskeutua sieltä itsenäisesti jalat edellä. Hän osaa nousta tuetta seisomaan ja seistä ilman tukea. Ilman tukea ei vielä kävellä, mutta tuolit ja ja sohvapöytä saa kyytiä kun neiti niitä työntää kävellessään.

Puheenymmärrys on ihan käsittämätöntä. Tuntuu niiin ihmeelliseltä huomata mitä kaikkea pinei jo ymmärtää vaikka ulos ei vielä tule paljoa. Kunnolla ja tarkoituksella käytetään äitiä ja tissiä (tai välillä titti) ja nyt olen pari kertaa kuullut ruuan jälkeen tiitti (kiitti). Neiti höpöttelee kovasti koko ajan ja jos hiljaista tulee kannattaa äitin heti käydä tarkistamassa mitä kiinnostavaa on neiti löytänyt/laittanut suuhunsa.

Viimeksi mainitsin (kai?) että neiti tykkää lukea paljon, nyt kirjat ovat jääneet hiukan syrjään ja kaikki hankkaamis, paukutus jutut on nyt in. Mitä kovempi ääni sen parempi. Neidillä on lasten xylofoni mitä hän tykkää soitella, tai sitten hän vaan hakkaa palikoilla kaikkea tai soittaa marakassia tms.

Ruoka maistuu hyvin, mutta niin maistuu myös rinta. Neiti pääasiassa sormiruokailee samaa ruokaa meidän kanssa. Puuroa syödessä olen tarjoillut hänelle lusikkaa myös omaan käteen, mutta pimu yleensä viskoo sitä vain lattialle eikä ole kiinnostunut harjoittelemaan syömistä. Rinnalla käydään päiväaikaan n.4-5 kertaa.

Yöt on vähän rauhoittuneet, parhaimmillaan ollaan menty yhdellä yöheräämisellä, välillä enemmän. Nyt on kaksi poskihammasta tullut ylös ja alas ilmeisesti tulossa lisää, mutta yllättävän vähän ne on tuntuneet öihin vaikuttavan. Se mikä niihin vaikuttaa olisi kiva saada selville. yöt kun poikkeaa toisistaan niin paljon.


Mutta eipä muuta tähän hätään :)

8 kommenttia:

 1. Hui poskihampaita jo :O Monta sil on jo yhteensä hampaita? Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 hammasta ja alhaalla ikenen alla 2 kuultaa jo läpi :D
   eli siis etuhampaat ja 2 poskihammasta

   Poista
 2. Paljon onnea yksivuotiaalle Pimulle! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea onnea 1-vuotiaalle! Taitava tyttö teillä siellä on :) On se kyllä vaan niin ihmeellistä huomata, että toinen ymmärtääkin jo yllättävän paljon omasta puheesta. Ja erityisen hienoa onkin, kun taapero osallistuu keskusteluun omalla kielellään.

  VastaaPoista
 4. Onnea 1-vuotiaalle!

  Olen satunnaisesti lukenut sun blogia kun tyttömme ovat niin samanikäisiä ja oloisia (1v mitat: 10750, 77.5) Meilläkin on sormiruokailtu alusta asti. Ja tissitellään edelleen. "Kaupan maito" ei neidillemme kelpaa ja kysynkin sulta miten Pimulle maistuu lehmänmaito? Olen ihan kupista tarjonnut mutta vaan vesi menee. Maito jätetään kuppiin. Yhtään en ole huolissani sillä aion imettää vielä mutta tiedän et neuvolaa kiinnostaa kovasti paljonko lehmänmaitoa menee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pimulle ei olekkaan lehmistä tarjottu maitoallergian vuoksi, siitä löytyy lisää hakusanoilla refluksi ja maidoton ruokavalio. Eikä hän ole saanut muitakaan hapanmaitotuotteita vielä.

   soijamaitoa tarjoilin juuir pari päivää sitten kupista mutat se ei todellakaan maistunut :D

   Sinuna en stressaisi neuvolan kyselyistä, jos imetät useamman kerran päivässä niin tyttösi saa varmasti riittävästi kalsiumia. Neuvola tottakai haluaa että iemtyksestä siirrytän lehmikseen niin maito on mitattavassa muodossa... (mikä ei oo kauheen kannustavaa imetyksen kannalta)

   Poista