lauantai 7. huhtikuuta 2012

Vauvatarvikkeista

Ajattelin vähän listailla mitkä vauva/äitijutut on olleet tarpeellisia ja mitkä vähemmän tarpeellisia. Mikään yleispätevä tämä lista ei ole, sillä jokainen perhe on erilainen.

Tarpeelliset:

Kestoliivinsuojat (valmiina ostetut (Myllymuksut) ja itsetehdyt)
- En edes halua ajatella sitä vuorta kertakäyttöisiä liivnsuojia joka olisi mennyt roskiin. Vaihdan liivinsuojat monta kertaa päivässä, kun tuota maitoa valuttelee pitkin päivää...

Ensilusikka
- Ihan turha yrittä tunkea d-vitamiinitippoja meidän vauvan suuhun tavallisella lusikalla

Avent rintapumppu
- En ole paljoa pumpannut, vain aluksi kun maito nousi ja sitten kun yritti tehdä tulehdusta rintaan, mutta käsin en saa paljoa maitoa tulemaan joten tämä oli ihan must (Niin ja käytettynä maksoi 15e ja mukaan tuli 3 pulloa)

Lattia
- Siinä se ipana viihtyy kun pitää tehdä jotain. Siinä se myös viihtyy kun seurustellaan. Sitterissä tyttö on harvemmin. Selällään tai mahallaan, kumpikin sopii!

Tissivoide
- Niitä lansinohin pikkutuubeja käytin 3 ennenkuin hoksasin ostaa sen isomman, litrahinta hirvittää mutta tämä toimii kun nännit huutaa hoosiannaa...

Kestovaipat
- Ei toi peseminen nyt niin työlästä ole ja maailma pelastuu! ;DTarpeettomat:

Tutti
- Tarviiko enää edes kertoa että meillä ei edelleenkään (kovasta harjoittelusta huolimatta) syödä tuttia. Ei sille juuri ole tarvettakaan, mutta bussimatkoille ja muille se olisi ollut hyödyllinen... (Nyt tilasin luonnonkumi tutin, testaan vielä sitä ja jos ei niin sitten ei)

Rasvat, öljyt tms.
- kestovaipat ja ilmakylvyt pitävät pyllyn siistinä. Kylvetys suihku kerran pari viikossa niin ei ihokaan kuivu. Onneksi ei ole hommattu näitä itse vaan ne on saatu synnäriltä vaippafirmojen ilmaislaukuista.

Puolipotkarit
- Näitä hommasin ihan kamalasti etukäteen. Ne missä lahje ei ole liian pitkä on liian tiukka vyötäröltä, eikä niihin mahdu kestovaippa sisälle muutenkaan. Suositaan siis velourpöksyjä ja sukkia.


Trikookantoliinat (2kpl)
- On niin lutteroita että meidän iso pimu on vähän liian painava niihin että sidonta pysyisi napakkana.

Tiettyä kokoa olevat imetysliivit
- Niin ne rinnat vaan vaihtaa kokoa eri kellon aikaan päivästä. Turha edes kuvitella että mahtuu kuppiin kun tissi on täysi ja imetyksen jälkeen mahtuisi kumpikin rinta samaan kuppiin... Että sillai. Toppimalliset, joustavat liivit kunniaan!

Pikkuniistäjä
-Tällä ei saa räkää tulemaan vauvan nenästä sitten millään, nenä-friida apteekista toimii hyvin!

Asiat joita ei osannut ottaa huomioon raskausaikana! (huomio ensimmäistä lasta odottavat)

-Jos ostat yhdistelmä vaunut kantokopalla, huomioi kantokopan sisämitat. Mahtuuko kesävauva sinne seuraavan talvena toppavaatteissa! (thänk gaad meidän vauva syntyi keväällä ja kohta ei toppavaatteita enää tarvi, kun ei toi meidän pimu enää oikein mahdu tonne kantokoppaan (niin ja ikää 2.5kk). Olis pitänyt ottaa kova kantokoppa)

- Ihan oikeesti niitä vaatteita ei kannata etukäteen ihan kamalasti hamstrata, sitten kun vauva syntyy näkee mitkä sopii vauvalla (malliltaan) ja ne pienet koot saattaa mennä tosi nopeasti pieneksi (nimimerkillä. Käytetään nyt 74cm -80cm vaatteita (niin ja ikää edelleen 2.5kk)). Okei jotkut syntyy pieninä ja käyttää 62 puolivuotiaaksi :D. Jos ostat, niin osta edes kirpparilta, ei sitten vituta kun yli puolet vaatteista jää käyttämättä.

9 kommenttia:

 1. Ensilusikkaa ei tartte, jos on Savonia-lusikoita. Ne 5 tippaa menee hyvin sillä nurjalla päällä. :D Ja trikooliinojakin on erilaisia, osa on löprömpiä ja osa tukevampia. Kudottu on toki vähän monipuolisempi käyttää, mutta trikooliinalla on helppo alottaa liinailu. :)

  Mulla on yhtä kokoa olevat rintaliivit ja ne menee ihan hyvin. Kun vauva kasvaa, niin tissien koko ei muutu enää niin paljon syöttöjen välissä. Mulla ei kyllä oo muutenkaan muuttunut vaan ovat jotakuinkin samankokoiset koko ajan.

  Muuten oon jotakuinkin samaa mieltä sun kans. Tuttia meillä käytetään ja rasvoja, mutta nekin näkee sitten vauvan synnyttyä, että tarviiko. Meillä on niin kuivaihoinen tämä kakkonen, että tarvii välillä rasvata.

  VastaaPoista
 2. noo jos omaa oksentelevan vauvan, menee niin monet vaatteet päivässä että ei takulla jää käyttämättömäksi.
  V:llä on ikää 1v ja pari viikkoa, tänään huomasin että lindexin 74cm bodyssä on liian lyhyet hihat ;) syntymäpaino siis 4415g...

  VastaaPoista
 3. Ihan totta noiden vaatteiden kans. Meillä on yks body sopiva 44-numeron, kaikki muut valtavia. Mistäs olisin osannut arvata...

  Mites teillä noiden d-tippojen aloitus, tuliko mahavaivoja? Meillä tuntuu paukuttelevan niin mahdottomasti, ja mahaa näyttää vääntävän. En tosin tiedä johtuuko tipoista vai jostain jota itse syön vai lisänä annettavasta tuttelista...argh!

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen tuossa että ootko vertaillu eri valmistajien bodyja? Kun esim noi hm:n bodyt on tosi pitkiä solakoita mut tosi monetsuomalaiset esim ratia niin ne on sellasia leveän mallisia mut lyhkäsiä:) ja näyttää meidän neidin päällä vähän hullunkurisilta kun pituudelta olis sopivat mutta vatsankohdalla onkin itten reilummin tilaa :D

  VastaaPoista
 5. Kippuralla, meillä jäi suurin osa housuista käyttämättä sen takia että vyötärö on liian tiukka :D

  Paukkuliini, meillä aluksi ehkä tuli vähän ilmavaivoja, mutta kun refluksikin vaivasi siloin niin pidin vähän taukoa ja kun 4 viikon iässä aloitettiin ne uudestaan, en huomannut enää mitään oiretta.

  Sawa, meillä on ollut kyllä kaiken mallisia bodeja. Lindexin bodyt taitaa istua meidän tytön malliin parhaiten kaikista kokeilluista.

  VastaaPoista
 6. Hmm. Meillä kestovaippavauvan pylly on ihan jatkuvasti punainen. Kai mä onneton vaihdan liian harvoin noita harsovaippoja ja iho ehtii reagoida. Sinkkirasva ja talkki ahkerassa käytössä. Rintaliivit mulla on ihan yhtä kokoa. Meidän tyttö suo vitamiininsa ihan tavallisesta lusikasta, ei mulle tullut mieleenkään ottaa pojan ensilusikoita tässä vaiheessa...hassua. No mut kai siihen tottuu kun ei vaihtoehtoa tarjota:)

  Meillä sitteri on kovassa käytössä. Aina 10 min kerrallaan kunnes kitisijä on pakko ottaa syliin. Lattialla ei viihtyisi edes tuotakaan aikaa.

  Onko sulla imetystyynyä? Mulla on helpottanut kamalasti sen käyttö, aika paljon imetän Saanaa kainalosta niin toisella puolella pysyy läppärikin:)

  VastaaPoista
 7. Iiris, kyllä meidänkin tytön pylly välillä vähän punoittaa mutta sitten ilmakylvetään reilummin niin heti helpottaa!

  Mulla on itse tehty imetys tyyny, mutta en ole sitä imetyksiin käyttänyt. Se toimii pinnasängyn pienentäjänä :D

  VastaaPoista
 8. vaihdappa toisenlaisiin kestoihin, tai käytä kuivaliinoja Iiris! Monen vauvan peppu ei kestä kosteutta, mit ätulee harsoista tai sellaisista vaipoista joissa sisäpinta tuntuu kostealta. Ostappa vaikka muutama fleece/coolmax/kuivaliina-pintainen vaippa ja katso :)
  Monelle juuri ne äitiyspakkauksen Imse Vimset ja harsot ei vaan sovi :/

  VastaaPoista
 9. Meillä taas suurinosa housuista on mahan kohdalta liian isoja. Niin on vaan eri mallisia vauveleita:) Itse ostin aika vähän vaatteita, muttei ole kaduttanut, sillä niitä on saanut tarpeen mukaan ostettua lisää

  VastaaPoista