sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

neiti 2kk

Neiti täytti 2kk jo tovi sitten, tänään tuli täyteen 10 viikkoa. 2kk mitat neuvolassa keskiviikkona olivat 6730g (voi apua) ja 58cm (terkka sanoi että ehkä vähän enemmän, mutta tyttö raivosi niin kovasti ettei jalkojaan ojentanut). Meillä on siis edelleen lyhyt ja pullea tyttö :)

Mua niin naurattaa toi pituus koska fakta on se että meillä on tällä hetkellä 74cm bodyt sopivia! Vaikka kuinka olisikin kestovaippa niin myönnettävä on että meidän tytöllä vaan on vähän lyhyet jalat, sillä housuissa 56/62cm on lahkeen pituudelta sopivia (vyötäröhön niissä onkin liian tiukka). Lindexin veluuripöksyt on ihan parhaat, sillä paksu resori ei kiristä ja lahkeet ei roiku kun lahkeen suu on napakka. Näitä meillä on kahdet näitä koossa 62 ja 68cm, juuri muita housuja ei voikkaan käyttää kun puristaa liikaa masua (no on meillä 62cm sukkahousuja joiden lahkeet on auttamatta liian pitkät). Niin ei noi bodytkaan enää kauaa mahdu ja isompia meillä ei olekkaan hankittuna etukäteen. Täytyy siis lähteä shoppailemaan 80cm! bodyja...

Eilen meillä oli tytön nimijuhlat. Tultiin pitkän harkinnn jälkeen tulokseen ettei kasteta tyttöä (mies ei kuulu, minä kuulun kirkkoon) koska kumpikaan meistä ei ole uskonnollinen. Juhlat sujui hyvin ja ilmeisesti neiti oli kaikesta juhlimisesta niin väsynyt että nukkui yönsä paremmin kuin koskaan. Klo 20 meni nukkumaan, söi 2.30 ja 5.30 (jolloin myös teki kakat, joten oli siinä myös hetken hereillä) ja nukkui 9.30 asti! Kylläpä olin itsekin virkeä. Aamulla jo kyllä monta kertaa heräsin ja ihmettelin että vieläkö se nukkuu ja luulin jo että toinen on kipeä. Yleensä herää siis klo 7. Saisi ottaa tällaiset unet tavaksi!

Meillä olisi hankinnassa matkarattaat. Malli saisi olla suht edullinen, en todellakaan osta mitään 300e rattaita. Carena easy mielyttää silmää mutta pitää tutkailla muitakin malleja. Mitäs kokemuksia teillä on noista halvemmista malleista?

8 kommenttia:

 1. Osta (tai tee) bodyn jatkopaloja. :) Jos ne bodyt on siis muuten sopivia, mutta jää pituudesta pieneksi. Meillä poika oli 3kk neuvolassa 2 viikkoa sitten 60,5 cm ja bodeista menee parhaiten koko 68, housuista 62-68. Isoimmat 62 bodyt menee kertsin kans just ja just.

  Ei kannata ostaa Carenan matkiksia. Meillä oli, en oikein tykännyt. Samanlaiset mutta hitusen paremmat on Emman ihan vastaavat ja samanhintaiset tai vähän halvemmat. Niissä on parempi kuomu ja muutenkin tuntuivat paremmilta. Siskolla on nuo ja ovat tykänneet. http://www.huvikumpu.fi/epages/PPO.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/16012008-31614/Products/%22Emma%20BMX%20matkaratas%22/SubProducts/%22Emma%20BMX%20matkaratas-0010%22

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä nyt kommentoin tähän, kun en jaksa avata Chromea, että saisin ihan oman kommentin. :) Me ostettiin ne Graco Miraget (119 €) ja niistähän jopa ihan postailinkin. Ja tänään myös testattiin niitä Tyypin kanssa, kun ne saa makuu-, pystympään- ja istuma-asentoonkin, siinä keskiasennossa ja hyvinpäs Tyyppi niissä viihtyi. Ja myös äiti ja isi tykkäävät niistä!

   Poista
 2. On nämä vaavit niin erilaisia:) Omamme 3 kk neuvolassa 58 cm ja 4650 grammaa, meillä paino menee kai -10 käyrällä kun veli kasvoi -20:llä. Mutta on meilläkin ihan söpöä pyöreyttä reisissä. Vaatekoko meillä on 62 tällä hetkellä,mä tykkään kovasti potkaeista ne kun ei kiistä mistään. Muuten ne me&i haalarit on pitkäselkäisille vauvoille rosi hyviä, selkäosa kun venyy pituutta käytössä.

  VastaaPoista
 3. carenat on aika sudet :) katselisin huutiksesta esim mclarenin sattareita, tai uutena ostaisin quinnyn xtrat- 200e esim mytoys.de kaupassa. on vaan niin huiput, meillä on nää :) menee tosi pieneen tilaan.
  toisaalta näistä oli halvempiakin, en muista nyt merkkiä, ollaan kiirehtimässä perhekahvilaan. koetan muistaa vaikka illalla palata :)
  carenan easyt on kivat vauvalla, mutta 1½v ei enää. Ne on aika huonot työntää ja ksaantuu isoksi
  ja housuvinkeiksi, ne ÄP housut missä on resori, ne ei myöskään purista masua.
  meillä on ongelma on taas päinvastainen, oon haalinut benettonin collareita kun ne ei putoa. isosisko oli pullea ja on venyttänyt kaikki velourinsa esim koossa 80cm niin isoksi, että kun V konttaa ne putoaaa :)

  VastaaPoista
 4. Jännä kyllä, kun vauvat on niin erikokoisia. Mun kummityttö 6kk käyttää edelleen joitakin 56cm housuja ja bodyt 62cm kokoa. Ja toinen kummityttö 3kk taas käyttää jo 68cm vaatteita.

  VastaaPoista
 5. http://www.lastenturva.fi/tuote/babywelt-moon-kiss-matkarattaat/4025583026663/
  esim nämä malliltaan, ebaysta yms saksasta saa halvemmalla vielä vähän :) nää kasaantuu niin megapieneksi että, saa kaukalon (en muista vaan minkä) kiinni ja selkänoja menee makuulle.
  kaveri on käyttänyt 2½v saakka näitä miltei päivittäin :)

  VastaaPoista
 6. ja jos haluat uppoutua tähän ;D vinkkaan että www.vauva.info/foorumi, sieltä kohta vauvat --> tarvikkeet :D

  VastaaPoista
 7. Moi. Otan kantaa tuohon matkaratas kysymykseen. Me ostettiin ennen joulua Carena easy hello kitty kuosin matkarattaat tarjouksesta, maksoi 99e. Kivan näköset, kevyet, helppo koota ja edulliset. Jotenkin istuin osa ja valjaat on sellaset, ettei meidän tyttöä pystynyt pitämään niissä ennenkö osas itse istua.
  Toinen miinus on että niissä on vähän häikkää renkaiden lukituksen kanssa, samaa olen kuullu muiltaki tahoilta. Rattaat sopivat tosiaan vähälle käytölle, esim. kauppareissuille mutta en voi suositella ulkoiluun.
  Ai niin, jos omistat esim. Gracon turvakaukalon, se menee Carena easyihin kuin nakutettu, ilman adaptereita tietty. :)

  VastaaPoista