torstai 22. marraskuuta 2012

10 kk kuulumiset

Täällä vietellään hiljaiseloa. Tai siis elo ei todellakaan ole hiljaista ikiliikkujan ja jatkuvan höpöttelijän kanssa mutta blogielämä on! Oltiin viikko kuopiossa ja palattiin maanantaina kotiin, en ole vieläkään kerinnyt yhtään blogeja lukemaan mutta ajattelin tulla pikaiset kuulumiset nyt kirjoittamaan...

Pimu on tänään 10kk ja eilen käytiin neuvolassa. Painonnousu on viimein hidastunut! Jopa niin paljon että terkkari oli jo vähän huolissaan ja suositteli rasvalisän antoa, mä vähän kyseenalaistin neuvon kun muutenkin ruokiin aika höllällä kädellä lorauttelen öljyä... Elikkä siis mitat oli 12130g/74.9cm (8kk: 12070g/72cm). Juu edelleen mennään +20 käyrällä ja komeahan tuo pituuskin on!

Terkkari oli kovasti sitä mieltä että yöimetyksistä pitäisi luopua, kun sitä ei suositella. Muistutti kuitenkin että itse saan päättää (no onpa hienoa että saan itse päättää lapseni asioista). Mä kerroin terkkarille uusimmista tutkimuksista että ei ne yöimetykset ole niin haitallisia hampaille jos ne on illalla pesty hyvin ja suussa ei ole muuta ruokaa. Ja totesin että ainakin 1 vuotiaaksi varmaan neiti saa tissiä myös öisin.

Muistutti myös että äidinmaito ei ole tässä vaiheessa enää ravitsevaa. Ärsyttää kun en tähän tajunnut kommentoida mitään, oikeastihan se äidinmaidon koostumus muuttuu vastaamaan isomman lapsen tarpeita sisältäen mm. enemmän proteiinia.

Uusi terkkari oli kyllä yleisesti ottaen ihan mukava, nuori ja varmaan ihan pätevä :) Juteltiinkin pitkään ja käyettiin kerrankin koko 1h vastaanotto aika.Niin ja influenssarokote otetiin tytölle myös, vaikka aluksi mietittiin että ei ehkä oteta, mä sain sen kanssa neuvolakäynnillä! Ja mies haki samana päivänä töistä.

Ja pimu on tosiaan aikamoinen ikiliikkuja nykyään. Koko ajan nousee seisomaan mitä vasten tahansa ja jammaillee siinä, välillä irottaa otteen ihan hetkeksi mutta ei voi kyllä sanoa että vielä seisoisi tuetta. Höpöttää ja kiljuu ja nyt muutaman päivän on kotona kuulunut jartkuva prumprum ja drindrin, kyllä vaan ärrä on löytynyt. Kuulosta siltä että ainakaan r-vikaa ei meidän lapselle tule :D

5 kommenttia:

 1. No jopas on hassuja neuvoja. Meillä ei kyllä neuvolassa neuvottu lopettamaan, jos itse vaan jaksaa heräillä. Ja ihan hyvin neiti kasvoi lähes pelkällä maidolla 1.v asti... :)
  Mutta tuo influenssarokotus oli ihan uus juttu, että sen voi antaa vauvoillekin. Neuvolassa ei puhuttu mitään sellaisesta. Pitääpä harkita hankkimista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vauvathan ihan kuuluu riskiryhmään ja siksi saavat ilmaiseksi rokotuksen, sitä en tiedä tarjotaanko vauvan äidille rokote myös ilmaiseksi joka paikassa vai..

   Poista
 2. Ai että äidinmaito ei oo ravitsevaa? Hitsi, mistä ne keksii noita juttuja?? Mikähän järki siinä ois, että meidän elimistöt tuottais lapselle pelkkää litkua? Ihminen on kuitenkin aika taloudellinen olento, ei se tee turhia juttuja.

  Meillä ei oo puututtut yösyöttöihin kuin sanomalla, että jos väsyy liikaa niin kannattaa lopettaa. Minä oon lopettanut, kun heräily meni ihan mahdottomaksi ja nukkua vois vain tissi suussa. Nyt meillä nukutaan heräämättä klo 20-05.30. :) Imettää aion jonnekin tuonne vuoden kieppeille, varmasti menee yli, kun tuo on niin tissin perään, ettei se vieroitus onnistu tuosta vaan, kun en halua toiselta niin tärkeää juttua riistää yhtäkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti terkkari puhui lehmänmaidosta (vaikka kerroin että en nyt ala maitoallergiselle sitä antamaan), kyllä mun järjellä ajateltuna äidinmaito on ravitsevampaa/sopivampaa lapselle kun lehmänmaito...

   Poista
 3. Onpas outo terkkari. Ehkä sun pitäisi tulostaa parit paperit sille:)

  Mä punnasin just meidän Saanan 11 kk ja totesin ettei ole painoa tullut yhtään kuukauden aikana. No, hänpä käveleekin taaperokärryn kanssa paraikaa:)

  VastaaPoista