maanantai 23. heinäkuuta 2012

puolivuotis neuvola

Nyt on neuvolassa käyty ja todettu että nyt se painonnousu on vähän hidastunut! Tai siis liikkuminen on lisääntynyt niin paino ei niin pääse nousemaan. +40 käyrältä tiputtiin +35 käyrälle :D
Paino oli siis 10975, eli ihan 11kg ei saatu rikki... Pituus 68.5cm.

Neuvolassa terkkari istutti tyttöä ja totesi että tämä istuu niin tukevasti ja ottaa  käsillä vastaan että saapi jo lattialla istuttaa pieniä hetkiä. No enpä usko että siihen on kyllä tarvetta kun mönkii mieluiten selällä tai masullaan, sylissä onkin sitten istuvammassa asennossa.

Neiti 6kk ei vielä käänny, viimeiseen kuukauteen ei ole mitään kiinnostusta ollut enää edes yrittää kääntyä, vaikka sitäkin aiemmin tehtiin. Ilmeisesti kiinnostuksen vei tai nostaa selällä ollessa lantiota korkealle ilmaan ja heiluttaa. Tätä tekemällä pääsee eteenpäin ja pyörimään, mihin suuntaan nyt haluaakaan liikkua.

Koska kaukalo alkaa olla neidille hartioiden kohdalta tosi ahdas, niin käytiin jo ostamassa turvaistuin. Ostettiin Britaxin Max-Way. Se asennetaan selkä menosuuntaan ja sen saa melkein yhtä kaltevaan kulmaan kuin kaukalon, joten voidaan laittaa tyttö siihen vaikka ei vielä itse istukkaan.

Nyt neidin nukutus hommiin!

8 kommenttia:

 1. Komeat mitat! ( Ei ihan tuplat meidän 6 kk ja 5,6 kg ;) Kyllä se liikkuminen vaan aika nopeasti rupeaa energiaa kuluttamaan ja kaipa se painonkehitys muutenkin tasaantuu tuo hurjimman 6 kk jälkeen. Oivan tavan liikkua on teidän tyttönen keksinyt, mitä sitä turhia käntyilemään, kun muutenkin pääsee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo tyttö onkin alkanut niin paljon sätkimään ja potkimaan ja heilumaan että ihme olisikin jos paino nousisi entiseen malliin.

   Poista
 2. Pakkohan sen painonkehityksen on taantua, muutenhan lapsi olisi vuosikkaana jo kaksikymmentäkiloinen:) Komeat mitat on tosiaan, sun maitosi on vähintäänkin kermaa:)


  Oletko antanut istua esim. syöttötuolissa? Mä olen tällä viikolla nyt vihdoin uskaltanut laittaa neidin syöttikseen ja ihan hyvin näyttää siinä yhden ruokailun verran jaksavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin syöttistä testattiin viikko takaperin ja pari minuuttia siinä nökötti. Meillä ei vieläkään ole omaa, joten siinä istuminen saa vielä hetken odottaa...

   Poista
 3. Soitin neuvola-ajan, ja se onkin huomenna! Mutta erona espooseen on, et sitä 8kk neuvolalääkäriä ei pystytä tarjoomaan, vaan se on terkkarille sit sekin. Mut huomenna kuullaan meijän jässikän mitat sitten :) Mekin käytiin viime viikolla ostamassa istuin, kun pojan olkapäät alko tulla sen niskasuojuksen sisäpuolelle, ja ostettiin just toi sama! Meil oli kaukalo britaxin römer baby safe plus, niin jotenkin tuntu luonnolliselta ottaa melkeen sama, mut isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kokeiltiin tuota istuinta niin koon puolesta oltaisiin jo saatu siirtyä siihen aiemmin kuun pääntuki tuli nyt jo toiseen/kolmanteen asentoon! tulehan kertomaan teidän mitat tänne sitten!

   Poista
  2. Noniin! Poika oli 9219g ja 70,7cm pitkä :) Ja terkka vaikutti oikein mukavalta ja pätevältä, mukava mennä jatkossa tonne.

   Poista