torstai 12. heinäkuuta 2012

pikapikaa koneella

Helou pitkästä aikaa. Täältä suunnalta on ollut vähän hiljaista siitä johtuen että meidän parin viikon takaisesta muutosta johtuen on ollut kiirettä. Niin ja elisasta johtuen saatiin netti uuteen kotiin vasta tänään (vaikka lupasivat että toimii heti kun muutetaan). Niin ja tänään mun läppäri sitten päätti sanoa sopimuksen irti eikä enää käynnisty. Loistavaa. Onneksi pikkuneidin kuvat on varmuuskopioitu muistutikulle (uusimmat kuvat ei tosin siellä ole) joten en ihan ala itkemään jos sisältöä ei voida pelastaa... 

No juu, mitäs siis meille kuuluu? Mä vähän haikein mielin katson kun mun pieni vauvan kasvaa ja kehittyy, se on jo niin iso! Reilu viikon päästä pamahtaa ikää 6kk tytylle. Huhuh, miten siitä synnytyksestäkin on jo niin pitkä aika!

Neiti vajaa 6kk. Liikkuu hirveästi paikallaan, pyörii napansa ympäri selällään ja vatsallaan. Ei käänny vielä kumminkaan päin. Sorminäppäryys on tarkkaa, näyttää sitlä että pinsettiote saatetaan oppia aika nopeasti. Silmä-käsi kordinaatio on myös tarkka, pieni lusikkakin sujahtaa suuhun helposti (ei, me ei olla aloitettu vielä kiinteitä). Huvittavinta on kun neiti selällään nostaa lation korkealle ilmaan ja heiluttaa sitä, mun tyttö sheikkaa buudia :D

Tissimaidolla elellään edelleen. Mun motivaatio kiinteiden kanssa on aika nollissa, en keksi mitään hyvää siinä että ne aloitetaan, paitsi ehkä sen että syömistouhu tulee varmaan olemaan hauskaa katseltavaa :) On vaan niin helppoa kun ruoka kulkee mukana, eikä tarvi miettiä ruoka-aikoja. Niin ja se vauvan kakka on vielä miellyttävää maitokakkaa... Ja on se vaan niin ihana fiiliis kun tietää että vauva kasvaa oman äidin antimilla... No sen verran innostuin että höyrytin eilen porkkanaa ja kukkakaalia ja soseutin ne (erikseen) ja pistin pakkaseen. On sitten siellä jotain valmiina (mä en varmaan ihan heti kaupassa muista että vauvallekin pitää olla jotain :D )

Neuvolassa pitäisikin sitten kysellä millä tahdilla otetaan mukaan uusia aineita, kun aika nopealla tahdilla vissiin mennään kun aloitetaan 6kk iässä. Kertokaahan kokemuksia kiinteiden aloituksesta te ketkä aloititte ne vasta 6kk iässä!

Palataan!

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa. Ootkos yrittänyt jotain salakoodia tehtailla kun oli aika hankalalukuista kun kaikki näkyy valkoisena :) Piti "maalailla" teksti hiirellä, että pystyi lukemaan.

  Mulle sanottiin neuvolassa, että meidän kannattaisi aloittaa kiinteiden antelu jo 4kk iässä kun mies on erittäin allerginen lähes kaikelle tai oli, nyt suuri osa on jo lähtenyt pois. Olisi kuulemma suurempi mahdollisuus ettei allergioita sitten meidän pojalle tulisi. Onkohan tää ihan huuhaata ?! Tiedätkö sä, kun oot vähän niinkuin asiantuntija näissä hommissa ;)

  Niin se aika kuluu.Tuntuu kuin just oisin lukenut sun raskauden viimepäivistä ja jännittänyt samalla omaa synnytystäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho no ompas tosiaan tullut tekstistä kummalista, no nyt pitäisi näkyä normaalina.

   Juu noista allergioista niin jotain tutkimuksia vissin on tehty jotka esittää että jos tiettyjä ruokia aloittaa 4-6kk iässä niin voisi tulla vähemmän allergioita tms. En ole perhetynt asian enempää, googlettamalla varmaan löytyy jotain. En varmaan oman tietämykseni perusteella suosittelisi muuten kuin jos vanhemmat on mlemmat tosi allergisia niin sitten aloittamaan kiinteät aiemmin (jos syy on vaan allergoissa)

   Poista
  2. Niin ja se tuli mieleen. Maalaisjärjellä kun ajattelee niin en tiedä miten paikkansa pitävä tuo tutkimus on kun suomessahan suurin osa vauvaoista saa kiinteitä ennen 6kk ikää ja silti allergiat lisääntyy koko ajan. Vähän ristiriitaista, mutta tämä on vaan mun mielipide

   Poista
 2. Mua vähän ihmetyttää myös nuo kiinteiden aloitukset, kun tuntuu, että vauva on vielä kovin pieni. Jos hyvin äidinmaidolla kasvaa, niin miksi pitäis jo nyt aloittaa?

  No, aika huristaa ohi kauheata vauhtia, joten kohtapa täällä varmaan joudun joka tapauksessa pottuja keittelemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, itse ainakin mietin että mihin tää puoli vuotta on oikein mennyt :)

   Poista
 3. Oma esikoiseni on kaksi viikkoa Tytyä vanhempi, eli täytti viime viikolla ne maagiset 6 kuukautta. Imwtyksellä mentiin ongelmitta sinne asti ja sitten kuin viikko sitten aloitettiin kiinteät, niin aloitettiinkin oikein isolla vaihteella. Pääosin sormiruokaillen on nyt maisteltu jo lähes kaikkea Avokadosta viinirypäleisiin, ruisleipää, puuroa, poroa ja lohta unohtamatta. Kaikki on maistunut, masu ei ole oirehtinut ja nyt pikku- neito lappaa jo innoissaan ruokaa suuhun kaksin käsin! Kielen ja mielen virkistykseksi olen myös maustanut ruokaa sipulilla, valkosipulilla, yrteillä, paprikalla ja pippurilla. Toki vältetään suolaa, maitotuotteita ja niitä aineksia, joita ei alle vuotiaalle saisi antaa, muuten annan toisen maistaa kaikkea mitä itsekin syödään. Ja maito on kuitenkin edelleen se tärkein ravinto ja reissussa ollessa paras eväs, enkä ota paineita, vaikka ei ihan joka päivä kiinteitä vielä saisikaan.

  Ja Marikalle, luulen lukeneeni, että lapsen allergiataipumusta vähentää se, kun aloittaa ruokien maistelun jo 4 kuukauden iässä, muuta viimeistään puolivuotiaana. Siitä varmaankin neuvolan suositus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Kiitoksia tiedoista. Pitää vähän googlailla :) Mitään kiirettähän meillä ei siihen kiinteiden maisteluun muuten ole. Miehen puolella vaan sitä allergisuutta on ollut aika tavalla, eikä se ole ollut kyllä kivaa katseltavaa :( Kaikkensa vaan yrittäis ettei pojalle niitä tulisi, vaikka kyllä niidenkin kanssa sitten oppii pärjäämään.

   Poista
 4. Tuo on kyllä totta, että homma vaikeutuu huomattavasti, kun kuvioon astuu kiinteät muonat. Jos olet päivänkin reissussa, pitää miettiä kaikki valmiiksi, mitä lapsi syö, missä ja milloin, kun vastaus ei olekaan enää vain "tissiä, silloin, kun sillä on nälkä..."

  VastaaPoista