lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kyllä mullekkin maistuisi

Tytyllä on selvästi alkanut syömisen suhteen joku kausi. On ihan todella kiinnostunut minun ja miehen syömisestä, vahtaa silmä kovana meidän syömistä, maiskuttelee ja aukoo suutaan. Olenkin pari kertaa antanut neidin nuoleskella kurkun palasta ja kerran vesimelonia! Kunhan kaupassa käydään niin isken käteen meidän aterioidessa porkkanan palasen, saa sitten sitä imeskellä. Kiinteitä en kuitenkaan ajatellut aloittaa ennekuin siellä 6kuukauden iässä, mutta saapa neiti tällä tavoin vähän tutustua ruokaan ennen sitä. Tissimaito maistuu edelleen mainiosti ja näyttäisi tyty kasvavan entiseen tahtiin. Ainakin vaipat ja vaatteet tuntuu pienenevän...

Nyt ihan parin päivän aikana tyttö tuntuu kehittyneen oikein harppaukseen. Masulla ollessa liikku ihan mahdottomasti napansa ympäri ja kohottautuu melkein konttausasentoon. Jalat vetää koukkuun vatsan alle ja yrittää kovasti päästä eteenpäin (toivottavasti ei vielä ala liikkumaan mihinkään suuntaan). Toissapäivänä kääntyi ensimmäisen kerran masulta selälleen , toiseen suuntaan on jo vähän yritystä, mutta siihen menee vielä kyllä aikaa että käänty.  Tytön juttelu on myös kehittynyt ja saanut uusiä sävyjä, lisäksi on nyt alkanut naureskella, kun äiti maiskuttelee ja pärisyttelee neidin mahaa :)

3 kommenttia:

 1. Meilläkin on alkanut tuo, ja annoin lusikan käteen nähdäkseni kuinka käy. No pisti tietenkin lusikan suuhun ja sinne suuhun sitten meni mustikkaa, puuroa, porkkanaa, banaania yms. imeskeltäväksi. Osuin oikeaan hetkeen. Lapsillahan tulee nämä herkkyyskaudet kiinteiden aloittamiselle vähän eri vaiheessa, kannattaa olla kuulolla ennemmin kuin tiukasti tuijottaa sitä 6 kk rajaa. Lähinnä sen takia, ettei se herkkyyskausi sitten mene ohitse kun sitten onkin paljon vaikeampi aloitella niitä kiinteitä. Tämän vinkin sain ihan maitolaituri-imetysfoorumilta:)

  Meillä tytölle uppoaa ihan mitä vaan, söisi mielellään paljon enemmänkin mut mun on vähän pakko rajottaa ettei sitten tissittely kärsi:) Mennään nyt aamu- ja iltapuurolla ja päivällä sitten jotain imeskelee tai saa lusikallisen jotain sörsseliä tai keitetyn porkkanan/parsan käteen imeskeltäväksi.

  VastaaPoista
 2. Miekin meinasin tuosta herkkyyskaudesta, että kannattaa kokeilla antaa vaikka keitettyä porkkanaa tms. Nyt kun teitin lapsella on ihan selkeä herkkyyskausi menossa ruuan suhteen, ei kannata sivuuttaa sitä. Lapsi vaikuttaisi olevan valmis maistelemaan!

  t. Aino

  VastaaPoista
 3. Hurjaa vauhtia nuo pienet kyllä kehittyy.
  Tuo on ihana vaihe, kun juttelu etenee uudelle tasolle ja pieni rupeaa nauramaan pelleilyille. :)
  On ne niin ihania! <3

  VastaaPoista