tiistai 15. toukokuuta 2012

Kohta 4kk

Viikon päästä juhlitaan Tytyä, 4kk jo tulee ikää. Huimaa miten aika menee niin nopeasti. Kuluneen kuukauden aikana on kasvettu (painoa on tullut mutta pituutta ei ehkä niin paljon, samoja vaatteita käytetään meinaa vieläkin (74cm bodeja). Me on treffattu muita mammoja ja vauvoja. Me tehtiin eka reissu Kuopioon. (Seuraava reissu on Turun suuntaan ensi viikolla). Tyty on oppinut uusia taitoja. Öisin on ruvettu kestoilemaan.

Koska kantoliinailu on kaikesta innostuksesta huolimatta ollut ihan tuskallista niin tavattiin "tukihenkilöä" tähän asiaan. Saatiin hyviä vinkkejä ja nyt treenataan. Tulassa olen kantanut tyttöä jonkin verran. Nyt kokeiltiin sitä myös selkään (mies auttoi, ei toivoakaan että saisi yksin, ehkä kun tyttö on vähän isompi). Tyty tykkäsi selkäkyydistä, ainakin viihtyi paremmin kun edessä (no on se eteen nukahtanutkin).


Viikon päästä olisi neuvola, sitten näkee tuon kasvun. Täysimetyksellä mennään edelleen. Tutti ja pullo ei kelpaa edelleenkään... (eikä nokkamuki eikä hörppyytys) Mitähän mun kesän muutamasta lapsettomasta menosta tulee (varmaan pitää ottaa toi mukaan mm. kaverin polttareihin).


Kuluneen kuukauden aikana on myös välillä koeteltu tämän mutsin hermoja. Mies on aika kiinni töissä/koulussa/koulutehtävissä joten lapsen hoito (ja kodinhoito) on aikalailla mun vastuulla. Silloin tällöin on päässä napsahtanut ja olen joko kiukustunut/ahdistunut/alkanut itkeä tms. Tällöin on paras paeta hetkeksi omaan nurkkaan (vaikka se vauva juuri silloin kaipaisikin). Odotankin innolla kesäkuun Vauvalehteä jossa on vissiin joku juttu hermojen menettämisestä.

Nyt nukkumaan!

10 kommenttia:

 1. Suloinen tyttö! :)

  Meilläkin liinailu on välillä tauolla, kun ei herra tykkää, mutta viime aikoina on taas onnistunut. Pitäis ostaa kudottu liina kesäksi, olis vähän vilpoisampi kuin trikoinen. Manducakin meillä on, mutta sillä ei kantamismukavuus oo ollenkaan liinan luokkaa. Annoinkin sen just siskolle lainaan. Neliöliinakin löytyy, mutta se se vasta huono onkin, mutta se onkin mun ite tekemä. :D Nyt jos tekisin, niin tiedän ainakin pati asiaa mitä muuttaisin.

  Kannattaa vaan sitkeästi tarjota sitä pulloa tai nokkamukia, kyllä se siitä! Ootko muuten kokeillut eri pullotutteja? Meillä ei esikoinen suostunut juomaan pullosta mitään, kunnes sitten mun äiti (:D) osti sille Ainun sellasen tavallisen tuttipullon, jossa oli luonnonkumitutti. Ne Aventin tutit oli liian kovia ja jäykkiä, ei suostunut juomaan niistä mutta se luonnonkumitutti oli menestys. Kaverin vauva ei koskaan oppinut juomaan pullosta, mutta 4-kuisesta eteenpäin joi nokkamukista. :)

  Äiditkään ei oo superihmisiä, joskus ne hermot vaan menee. Mulla tahtoo napsua sillon, ku molemmat huutaa yhtä aikaa ja koira ulvoo vielä siihen päälle... Varsinkin jos on useampi huono yö takana. Ja joo, vauvalle ja isommillekin lapsille on parempi, että äiti käy hetken jäähyllä vaikka just sillon kaivattaiskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aventin pullohan meillä kelpasi aluksi mutta sitten kun tuli pitempi väli kun ei tarjottu lypsyä pullosta niin ei enää kelvannutkaan. On kokeiltu myös MAM koliikkipulloa ja sitten juurikin tuota anatomista luonnonkumituttia. Vähän sama kun huvitutin kanssa, tyttö ei vaan hoksaa imeä sitä.

   Poista
 2. Jestas, justhan tulit synnäriltä. Ihmeesti tää aika hurahtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Paukkuliinia, VASTAHAN SÄ SYNNYTIT!!
   Jos teidän neiti on jo 4 kk:tta, niin Tyyppihän on kohta jo koululainen!!! =D

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulle tuo yksin arjen pyörittäminen ja sen mukana väsyminen. Pieni itku yksin ja mahdollisuuksien mukaan pienet torkut kuitenkin auttaa kummasti taas jaksamaan. Ja olenpa minäkin välillä mennyt hetkeksi pois kun olen huomannut oman kärsivällisyyteni olevan katkeamispisteessä. Parempi kai lapsen huutaa hetki yksin kun että äiti osallistuu tähän huutohetkeen itsekin raivoamalla? Ja tuskinpa lapselle hirveitä traumoja jää vaikka välillä huutaisikin yksin, meillä ainakin pakosti toinen välillä huutaa kun olet jo toisessa kiinni, ei voi muuta kuin sulkea toisen huuto pois korvista siksi aikaa kun hoidat toista. Ja muuten, kodin sotkut jaksavat kyllä odottaa jos juuri nyt et niitä jaksa tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo on kyllä pitänyt siedättyä siihen että kotona vallitsee jatkuva kaaos. Pakko se on kuitenkin aina ruokaa laittaa ja pyykkiä pestä, muuten kärsittäisi nälästä. Onneksi kaupasta saa "puolivalmiita" esim. pata-ainekset niin pääsee ruuanlaitossakin välillä vähän vähemmällä...

   Poista
 4. Meidän neiti 4kk on samaa maata ja ei suostu syömään pullosta ja tutikaan ei pysy suussa. Ostin lastentarvikkeesta Hoppop Coppa mukin ja sillä neiti on saatu syömään jopa lähes desin verran. Sotkuistahan se puuha on kun suupielestä valuu, mutta parempi näin. Ja sylissä ei suostu syömään, joten hoitopöydällä pyyhkeen päällä on harjoiteltu. Ja ei ole tämän kanssa tullut huutoa vaan itse kääntää päätä mukia kohti saadakseen lisää. Täälläkin olisi äidillä kesämenoja joten toivottavasti tästä mukista tulee hyvä kaveri! :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on ollut ongelmia tuttipullon kanssa. Olen nyt sitkeästi tarjonnut aina välillä ja vaihtelevasti menee Ainu ja Avent. Näköjään parhaiten kun en ole itse paikalla. Meinasi käydä hassusti kun 4kk neuvolassa oli painoa tullut tosi vähän ja lääkäri kehoitti antamaan velliä tai aloittamaan kiinteät. Ei sillä, me ei oltu saavutettu edes 5 kilon rajaa ja lääkäri muutenkin kommentoi oudosti että "onpas hassua kun näin ison tytön oloinen ja kaksikuukautisen kokoinen" - minä vähän loukkaannuin (tähän asti en ole pienestä koosta ollut moksiskaan kun esikoinen meni samoilla käyrillä) mutta päätin sitten tihentää imetystä ja sain painon reippaampaan nousuun emmekä sitten aloittaneet vellejä eikä kiinteitä (luojan kiitos, soitin vielä neuvolaankin asiasta ja sain "synninpäästön"). Korviketta en ole korkannut ja jos minusta on kiinni niin niitä ei tulla maistamaankaan. Eli aventin pumppu on ahkerassa käytössä, että pakkasessa on hätätilannetta varten maitoa. Mä oon niin kypsä tähän kun aina saa olla huolissaan, et mitä neuvolassa sanotaan kun lapset kasvaa näillä pikkukäyrillään. Et onko painoa tullut tarpeeks vai ei ja pitääkö antaa lisämaitoa vai ei. Jotenkin se syö omaa itseluottamusta vaikka pimu kasvaa hienosti ja on tosi kehittynyt ikäisekseen.

  Tilasin muuten itse ebaystä sen mei tai kantoliinan, kun meidän patapum on vähän isommille ja tuntuu et tuo tavallinen liina on pimulle liian peittävä eli ei nää kunnolla oikeen ympärilleen. Toivotaan, että siitä olis enemmän iloa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että teidän ei tarvinnut vellejä ruveta tarjoamaan. Ja hassua että ehdottanut vellejä/kiinteitä. Kyllähän tuossa iässä on parempi aloittaa kiinteät jos tarvitsee kuin vellit. (taitaa tämä olla siis nykysuositus). Ja kaikki vauvat tosiaan kasvaa eri käyrillä, meidän tyttö onkin siellä toisessa ääripäässä. Varmaan menee 10 rikki ennen puolta vuotta...

   Poista