keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Raskausoireet

Listasin vähän mitä yleisemmistä alkuraskaudenoireista olen kokenut ja mitä en (Jos et halua lukea intiimeja ja eriteasioita, niin älä lue tätä!)

Väsymys, unettomuus Monet valittelevat sitä tappavaa väsymystä ihan alusta saakka. Itse en ole huomannut olleeni väsyneempi. Tottakai aamuvuoron jälkeen väsyttää ja pitää ottaa päikkärit, mutta niin se oli ennen raskauttakin. Pärjän hyvin lyhyemmillä 6-7h yöunilla jos tankkaan parin yön päästä enemmän unta 10-12h. Tässäkään ei muutosta. Ihan alussa muistan että valvoskelin ja heräilin yöllä paljon, mutta nyt nukun kuin tukki yöllä (lukuunottamatta jokaöistä vessakäyntiä) ja olen aamulla levännyt ja virkeä.

Tiheä virtsaamisen tarve No äsken tuli jo mainittua yöllinen vessassa käynti. Ennen en koskaa käynyt öisin vessassa, mutta nyt se on jokaöistä, ihan alusta saakkaa. Yksikään yö tähän menessä ei ole ollut poikkeus. Päivisi ei pissitä yhtään sen useammin.

Vatsakivut Vihlaisukipuja on tuntunut alamahalla varsinkin sängyssä asentoa vaihtaessa. Ei kovasti.

Ummetus ja vatsan turvotus Lempiaiheeni vatsantoiminta :) tätä on tullut murehdittua alusta asti. Vatsa toimii edelleen säännöllisesti, eli ummetusvaivaa ei ole ollut, löysällä vatsa on ollut viikottain. Turvotus on ollut kamalaa alusta asti, ilmapallo maha vaivaa, eikä siitä pääse millään eroon. Samaan aikaan ilmapallo mahan kanssa ilmeistyi röyhtäily, useita kertoja päivässä on tunne että pitää röyhtäistä ja pikku röyhyjä tuleekin monta kertaa päivässä. Toisesta päästä en huomaan ilman pyrkivän ulos yhtään sen useammin kuin ennenkään.

Huimaus Ei ole huimannut


Rintojen arkuus Rinnat eivät ole olleet kamalan arat kun ne tukee hyvillä liiveillä, mutta iltaisin kun rinnat vapauttaa liiveistä niissä tuntuu heti kipua. Lisäksi nännin on jatkuvassa nöpötystilassa ja ne on arat. Froteepyyhkellä kuivatessa kevyt hipaisu jo tuntuu ihan kamalalta.

Mielialan vaihtelut Tätä pitäisi kysyä mieheltä. en ole ainaskaan itkeskellyt, mutta olen ehkä ollut hiukan herkemmin räjähtävä viime viikot. Lisäksi mielessä jatkuvalla syötöllä onni raskaudesta ja toisaalta pelko jos kaikki ei olekkaan hyvin.

Finnit Rv5-6 naamaan alkoi ilmestyä finnejä. Pieniä ja isoja sekä kunnon märkäpaiseita. Naama oli kuin milläkin teini-ikäisellä. Onneksi voin nyt huomata että viimeviikon jälkeen uusia isoja näppyjä ei ole enää tullut, olisiko vaiva jo menossa ohi :) Lisäksi jo ennen kuukautisten poisjäämistä huomasin että koko yläselkä oli täynnä pientä näppylää (ei finnejä) ja ne olivat ja pysyivät siinä viikolle 8-10 (en muista enää).

Pahoinvointi No tästä on tullutkin vähän jo kirjoitettua. Oksu ei ole lentänyt vaika alussa kuvotus olikin kovaa. Pahin kuvotus meni parissa viikossa ohi ja tilalle tuli niin sanottu iltapahoinvointi. Iltapäivisn ja iltaisin kuvotus on siis kovinta, ei auta syömiset eikä juomiset siihen, mutta aamulla on taas yleensä hyväolo. Kuvotuksen määrä on myös yhteydessä vatsanturvotukseen. Eli kun vatsa on pinkeimmillään myös kuvotus on kovempaa.

Mieliteot, hajut Jossain vaiheessa kahvinhaju vähän ällötti, mutta ei enää. Kahvia ja teetä en tosiaan ole juonut, muutamaa kuppia lukuunottamatta, ollenkaan nyt raskaana, vaikka teetä meni ennen monta kuppia päivässä. Mitään makeita herkkuja ei ole tehnyt mieli vaan jo pullien ja kakkujen näkeminenkin alkaa ällöttää. Enemmän tehnyt mieli rasvaista ja suolaista, mutta en voi sanoa että ne on himottanut.Oikeastaan mitään erityisiä himotuksia ei ole ollut, mutta on paljon ruokia joita ei vaan voisi ajatella syövänsä (vaikka ne on olisikin ennen maistunut.)

Nyt lähden anoppilaan ja sieltä tyttökavereiden kanssa mökkeilemään. Palailen ensi viikon alussa, jolloin on myöskin se eka ultra!

Alanis 11+1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti