keskiviikko 21. elokuuta 2013

1,5v neuvola

No nyt oli odotettu 1.5v neuvola vaikka ikää onkin jo kuukausi enemmän. Nytkin käynti vain terkkarilla, 3 viikon päästä meillä on vielä lääkäriaika.

Olipas ihana terkkarikäynti. Joka kerta ehkä alan tykätä tuosta meidän tädistä enemmän, vaikka alkuun en ollut ihan varma onko meidän ajatusmaailma samalla tasolla, mutta hän tuntuu kunnioittavan perheen omia valintoja <3 Ei siis urputusta yösyönneistä tms. Mutta varmisteli kyllä että jaksanhan minä jne. Ja huomioi isänkin!

Pimu on kehittynyt kuten asiaan kuuluu ja kasanut kovasti. Tyttö pääsikin isojen tyttöjen vaa'alle kun todettiin ettei kannata vauva-vaa'alla punnita kun sen kiloraja on 15kg asti :D Komeat mitat oli siis 16.1kg ja 85,1cm :) Voi mun ihanaa pylleröä

Maitoallergia asiaa käydään läpi sitten lääkärikäynnillä ja tarpeen vaatiessa käydään sitten vaikka yksityisellä.

Asia josta en ole varmaan muistanutkaan mainita on karsastus. Eli viime keväänä huomasin jossain vaiheessa että tytön silmät alkoi aika ajoin karsastamaan. Eli silmät /tai toinen silmä karkas ja loppu tulos oli kieroon katsova tyttö. Käytiin pari kuukautta sitten neuvolanlähetteellä silmälääkärillä ja siellä karstastus todettiin seurattavaksi. Parin kuukauden päästä pitäisi käydä uudestaan ja tarkastuksia jatketaan varmaan jonnekin kouluikään. Toistaiseksi ei ole tarvetta sitä hoitaa, mutta eihän sitä tiedä vaikka tilanne sellaiseksi kehittyy. Kuulen siis mielelläni kokemuksia vanhemmilta joiden lasten karsastusta on hoidettu! Erityisesti jos karsastus on alkanut vasta vauva-iän jälkeen!

1 kommentti:

  1. Sinulle on tunnustus :)

    http://korpienkuiske.blogspot.fi/2013/08/tunnustus.html

    VastaaPoista