perjantai 28. joulukuuta 2012

11 kuukatiskuulumiset!

Pimu täytti 1kk tuossa ennen joulua. Ihan huikeaa, kohta on jo 1v bileet! Käytiin eilen hakemassa neuvolasta toinen influenssarokote ja käytin pimun samalla vaa'alla (koska 8kk-10kk välillä oli tullut vaan se 60g painoa) no nyt painoa näytti tulleen kuukaudessa parisataa grammaa (punnasin body ja vaippa päällä, siksi arvio) eli hyvin tullut :)

Mitään suurempia harppauksia ei kehityksessä ole tullut. Tukea vasten käveleminen on vahvistunut, pimu nousee polviseisontaan ja seisomaan ilman tukea, mutta ei juuri seiso ilman tukea kuin pieniä hetkiä. Juttelee kovasti mutta selviä sanoja ei vielä tule. Ymmärtää ainakin sanat tule, ei, napa, varpaat, tissi, maitoa, nenä, suu.

Mitäs mulle kuuluu sitten? Tuntuu että tämä vauvavuosi on mennyt tosi nopeasti. Ei kuitenkaan ole tullut mitään vauvakuumetta, päinvastoin. Toistaiseksi ei suunnitelmissa ole pimulle sisarusta. Kierukka pitäisi asentaa vuoden alussa. Kuukautiset ei tosin ole alkaneet mulla vielä, mutta sillä ei ilmeisesti ole niin väliä kun on synnyttänyt? Omaan kehoon en ole kovin tyytyväinen ja itseasiassa ensimmäistä kertaa elämässä en viihdy omassa kropassani. Paino on pudonnut sen verran alas että olen kuin luuranko vaikka paino onkin kuitenkin normaalinrajoissa. Vähemmän taas häiritsee vatsanahan velttous, vatsalihasten uupuminen ja tissien riippuminen :D Mutta kyllä nekin aika ajoin häiritsee, onneksi mies jaksaa muistuttaa että hyvältä minä edelleen näytän <3

Minun töihin paluusta on juteltu moneen kertaa ja toistaiseksi mennään suunnitelmalla että olen vielä ensi vuoden kotona tytön kanssa. Ja sitten täytyy miettiä mitä työtä teen, sillä tuntuu turhan haastavalta ajatukselta että sekä minä että meis tehtäisiin kolmivuorotyötä. Eli yritän saada päivätyötä esim polilta tai sitten ositettua työaikaa. Jos teidän perheessä kumpikin vanhempi tekee vuorotyötä niin kuulisin mielellään arjen kokemuksista!


4 kommenttia:

 1. Meistä kumpikaan ei tee vuorotyötä ja musta tuntuu ihan kamalalta ajatus siitäkin, että mun pitäis ylipäätään laittaa mun lapset toisten hoitoon. Hoitaisin mieluummin ne kotona ihan itse, mutta minkäs teet, kun on pakko saada jostain rahaakin. :/ Mun pitää nuorempi laittaa päivähoitoon todennäköisesti 1v8kk ikäisenä ja se on ihan liian aikaisin! Ihan hirvee ajatus, joten koitan olla miettimättä koko asiaa. Isompi saa olla kotona yli 3,5-vuotiaaksi ja se on jotenkin kamalan epäreilua, mutta tuossa asiassa ei oikein voi reilu ollakaan.

  VastaaPoista
 2. Mun tyttöni on kans kotona ens syksyyn (1vuosi ja 8kk) joka on paljon enemmän kuin isoveljensä joka meni vuoden ikäisenä hoitoon. Eikö teillä ole vuoropäiväkoteja? Meillä on naapurin lapsi semmoisessa vuoropäiväkodissa ja on välillä siellä öitäkin, hienosti hän on siihen sopeutunut. Tosin oli aloittaessaan 4 tai 5 eli selkeästi kyllä isompi. Ositettu työviikko on myös ihan hyvä, itsehän olin esikoisen ekan hoitovuoden osittaisella hoitovapaalla niin että kahtena päivänä viikossa (lopussa yhtenä) kotona. Oli hyvä ratkaisu, muuten en olis ikinä antanut itselleni anteeksi sitä aikaista hoitoonviemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä vuoropäiväkoti mutta jos mä vien tytön tytön sinne bussilla niin matkoihin menee 1h kun työpaikka on kuitenkin ihan kodin vieressä. Öitä en todellakaan pitäisi missään päikkärissä, enemmin vien sitten vaikka äidilleni. Tosi kaukainen ajatus on muutenkin yöksi hoitoon vienti kun pimu vielä syö öisin :D

   Poista
 3. Meillä on molemmilla ihan normaali päivätyö, mutta tuttuni on yh ja tekee vuorotyötä. Lapsi on vuoropäiväkodissa ja joutuu vielä julkisilla kuskailemaan, ei kovin helppoa.

  Mulla on tullut jo hieman kaipuu takaisin töihin ja alunperin suunniteltiin, että menisin siinä vaiheessa takaisin kun poika on 1v9kk. Ja hoitoon menisi joko anopille tai perhepäivähoitajalle. Nyt on suunnitelmat hiukan muuttuneet uuden raskauden myötä.. Joko menevät perhepäivähoitajalle sitten kun nuorempi on n.1-vuotias tai sitten olen siihen asti kotona kun nuorin on 1v9kk. Saa nähdä :) 80% työaikaa suunnittelin jokatapauksessa tekeväni pitkien työmatkojen vuoksi.

  VastaaPoista