sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pikakuulumisia

Neitille on vihdoin alkanut ruoka maistumaan. Nykyään ateriatkin on löytäneet ajankohtansta. Aamupala syödään heräämisestä n. 45min. eli n. 8.15-9.30. Silloin tarjolla on usein jotain hedelmää ja ehkä pala riisikakkua. Lounas on tarjolla ensimmäisten päiväunien jälkeen klo 11-12. Päivällinen klo 16. Silloin tarjolla vaihtelevasti samaa ruokaa kun mekin syömme miehen kanssa, tai kasviksia (ja vauvalle tehtyä liha/kanapullaa/kananmunaa) Lihaa on yleensä tarjolla vain kerran päivässä. Iltapuuro n. klo 19. Välipala ei toistaiseksi vielä mahdu meidän päivärytmiin, mutta en ole huolissani siitä. Muuten tulisi ruokaa tarjottua liian usein eikä neiti olisi vielä nälkäinen. Nykyään nimittäin huomaan että neidillä taitaa jo ihan tulla nälkä kun ateria-aika on käsillä! Huikeaa.

Sormiruokaa uppoaa siis sisään asti nykyään. Ja kuvittelisin että sitä menee nyt sen verran kun neiti tarvitseekin. Eihän tuo määrä ole mikään "pilttipurkillinen" (niinkuin neuvola neuvoo), mutta kun huomioi että siinä valmispurkissa on vettä yli puolet ja lisäksi muutakin turhaa niin ravintoaineita saa varmaan ihna yhtä paljon siitä porkkanan palasta, kurkun kulmasta, kanasiivusta ja kastikkeesta :)

Eihän tuo ole mikään ihme että ruokaa pitää syödä, niin kovasti tuo n ykyään liikkuukin. Konttaa hirveää kyytiä ja harjoittelee nyt seisomaan nousua. Yksi päivä oltiin kuulevinamme kaksi kertaa sana "äiti" kun lapsi lähti konttamaan äitiä kohti eteisestä.

Kohta se vauva-aika on lopullisesti ohi :(

Öistä sen verran, että lapsi on siirtynyt sivuvaunusta äitin kainaloon ja se on parantunut kummankin yöunia. Lapsi ei paljoa heräile (*koputtaa puuta*) ja äitikin saa nukuttua vaikka vähän ahtaampaa onkin...

12 kommenttia:

 1. Kuullostaa hienolta! Ei teidän vauva-aika ole vielä pitkään aikaan ohi. Ehkä voi sanoa, että pikkuvauva-aika, mutta kyllä nää meidän tirppanat on vielä reilusti yli vuoden ikäisinä ihan vauvoja. Oikeastaan sit vasta kun alkaa puhe kunnolla kehittymään niin rupee tuntumaan että kotona onkin taapero.

  Hienosti toi sormiruokailu menee teillä!

  Minäkin tarjosin Saanalle yks päivä kokonaisen banaanin parissa palassa niin kyllä vaan oli 4/5 banaanista hävinnyt johonkin:D

  VastaaPoista
 2. Hienoa!

  Oon myös itse ollut huolissani kun meidän kohta puolivuotias järsii päivässä sen kurkunpalasen tai pari ja ehkä kolme lusikallista sörssättyä hedelmää. Ei uppoo puurot tms. vaan maidolla mennään. Tuntuu, että muut samanikäiset vauvat syö jo kiinteitä hirmuisia määriä monta kertaa päivässä. Että ei kai tässä vielä mikään kiire ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kuulosta ihan samalta kun meillä. Kyllä se jossain vaiheessa alkaa upota!

   Poista
 3. Se on kyllä hämärää, että miten neuvolassa samaan aikaan tarjotaan keittokirjoja ja kannustetaan valmistamaan itse ruoka ja seuraavassa lauseessa tiedustellaan, että montako pilttipurkillista menee ruokaa... Ikinä en ole pilttipurkki-kysymykseen osannut vastata, mutta lapsi on kasvanut, joten se riitti terkalle. Mutta sitkeessä on neuvoloissa "vanhat" neuvot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, meiltä ei onneksi viimeksi edes kyselty syömisestä kun neiti kasvaa maidolla niin hyvin :)

   Poista
 4. pilttipurkki on kutakuinkin desin, varmaan siksi kyselee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta voishan sitä kysyä ihan vaan "paljonko lapsi syö tai miten paljon ruokaa menee" :D

   Poista
  2. jos se on oletus että moni syö kaupan mössöjä :P monihan oikeasti pakastaa ruuan niihin, niin on helppoa ajatella pilttipurkillisina :)

   Poista
 5. Minäkin pohdin, että mihin ihmeen väliin mahdutan välipalan, kun neuvolassa sanottiin, että kahdeksaan kuukauteen mennessä pitäisi olla se viisi ateriaa päivässä. Tuntuu vaan, että kiinteät+rintamaito täyttävät pöntiäisen niin hyvin, että välipalan kanssa hänen elämänsä olisi yhtä syömistä ja maha jatkuvasti "liian" täysi. Tuskin meilläkään tuota pilttipurkillista menee (sormiruokaa ei ainakaan), mutta omatekemissäni soseissa ei kyllä taida olla niin paljon vettä kuin kaupan soseissa, joten enpä kanna kovasti huolta noista määristä. Poika kyllä kasvaa hieosti näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ainakaan ota stressiä siitä syökö lapsi 4 vai viisi ateriaa päivässä kunhan ruokaa on tarjolla säännöllisesti. Silloin tällöin jos syö lounaan tosi aikaisin saattaa saada välipalaksi (tissin lisäksi) vaikka pari maissinaksua :)

   Mun mielestä pitäisi ennemmin katsoa lasta, sen kasvua ja tyytyväisyyttä ja sen mukaan ruokkia sillä kaikki lapset on erilaisia. Ei voi olettaa että kaikki lapset syö saman kaavan mukaan (vaikka tuntuu että neuvola niin olettaa)

   Poista
 6. Meillä ei syödä välipalaa, satsaan kunnon päiväimetykseen sen sijaan kun päiväsaikaan Saana ei aina jaksa keskittyä tissittelyyn. Enkä itse asiassa anna isoveljellekään välipalaa kun hän ei taatusti syö sen jälkeen enää päivällistä. Niin ja 9 kk siis:D

  VastaaPoista